Доналд Тръмп: Пълната денуклеаризация на КНДР вече е започнала

80 деца без училищен покрив заради некачествен строеж Родители на протест, община Варна сезира прокуратурата

Димитър Данчев: За какви чужди инвеститори говорят управляващите, като не осигуряват нормални условия да функционира една индустриална зона?

Конфискуват имоти на избягали бандити В ЕС са иззети само 1,1% от всички приходи от престъпна дейност

Пожар край Пловдив изпепели стотици декари житни блокове

Вируси може да създават условия за появата на болестта на Алцхаймер

Четири хеликоптера извозваха туристи, блокирани на швейцарски връх заради авария на лифт

Полиците „Каско“ може да поскъпнат

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 22 юни 2018

Съдът отхвърли иска на „Антикорупция“ за отнемане на 3,6 млн. лв. от осъдения до живот Георги Вълев Делото е било прекратено, защото проверката на КПКОНПИ продължила повече от 10 месеца

Уволниха директорка заради скандална торта (обзор)

Теменужка Петкова: Финализирахме успешно всички енергийни досиета, заложени в програмата на българското председателство

Франция на осминафинал след исторически гол

Григор пак се даде на Джокович

Турция получи първите американски изтребители Ф-35

Изборът на председател на ВКС започна със скандал

Има членове в тази зала, които работят против интересите на ВСС и интересите на България като цяло, заяви Ясен Тодоров, член на етичната комисия, от квотата на парламента по време на дебатите за избор на председател на ВКС, съобщава БГНЕС.

Така той реагира на предложението на члена на Висшия съдебен съвет от квотата на съда Юлия Ковачева – в дневния ред на ВСС да бъде включена точка за вариант за гласуване с хартиени бюлетини при избора за председател на Върховен касационен съд. Тодоров категорично се обяви против такъв вид гласуване.

Не разбирам защо трябва да се внася напрежение в тази процедура, защо се прави провокация. Тезата, че изборът може да бъде манипулиран, се прокарва, каза на висок тон Тодоров. Всички в тази зала сме наясно,че системата работи безотказно, няма възможност да се проследи кой как е гласувал, добави той и призова членовете на ВСС да гласуват според съвестта, разбиранията си и предвид качествата на двамата кандидати.

Членовете на ВСС отхвърлиха предложението на Ковачева – “за” бяха 5, “против” бяха 16 и двама се въздържаха.

Димитър Узунов, член на ВСС представи кандидатурата на съдия Лозан Панов, като заяви, че кандидатът за председател на ВКС е минала през всички нива на съдебната йерархия. Той е добър професионалист, показа безспорен професионализъм, но се отличи най-вече с човешките си качества. Той е модерен лидер и новатор, който може да приобщи към идеите си всички свои колеги, каза Узунов. Според него съдия Панов е символ на промяната в българската съдебна система.

От името на 5 члена на ВСС Камен Иванов от ВСС представи резюме и за другия кандидат за поста – съдия Павлина Панова. Тя отговаря на всички законови изисквания и притежава необходимите професионални и нравствени качества за длъжността. Съдия Панова има знание и опит в правото, съдебен интегритет, безупречен репутация и неоспорим морален интегритет, посочи Иванов. Панова познава съдиите от този съд, те също познават работата и качествата и, добави той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.