Съдът остави в ареста бившия шеф на ДАИ - В. Търново

Специализираният наказателен съд остави в ареста бившия директор на ДАИ - Велико Търново Петър Петров. Късно снощи приключи делото, на което бе гледано искането на Специализираната прокуратура за изменение на мярката за неотклонение от „парична гаранция", в размер на 15 000 лв., в „задържане под стража", съобщава "Дарик".

Петров е обвинен за подбуждане към лъжесвидетелстване на разпитани по дело свидетели, което се води в Специализирана прокуратура и по което той е обвинен в ръководене на организирана престъпна група за получаване на подкупи.

Съдът счита, че е оказано въздействие върху свидетелите, което е престъпление срещу правосъдието, както и че събраните по делото доказателства са достатъчни да обосноват извод, че наложените на обвиняемия ограничения с взетата му мярка за неотклонение "парична гаранция" не са в състояние да му попречат да извърши друго престъпление.

Ето защо магистратите наложиха по-тежката мярка на Петров, като отнемат внесената сума от 15 000 лв. в полза на държавата. Определението на Специализирания наказателен съд подлежи на обжалване и протест в тридневен срок, като в случай на такива, делото е насрочено пред Апелативен специализиран наказателен съд за 5 февруари.

Шефът на „Автомобилна администрация" във Велико Търново Петър Петров беше арестуван при акция на ДАНС в началото на август миналата година. Тогава стана ясно, че той е събирал такса „Спокойствие" от транспортни фирми, които трябвало да му плащат, за да се движат безпроблемно из страната. В корупционната схема, разкрита от ДАНС, са участвали още трима служители на агенцията, а таксите се събирали от месеци. Рекетирани са били и шофьорските школи, както и курсистите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини