Плевнелиев: В България расте едно ново поколение, подготвено за предизвикателствата на 21-ви век

В България расте едно ново поколение, което е подготвено за предизвикателствата на 21-ви век, заяви президентът Росен Плевнелиев, който взе участие в Четвъртата годишна олимпийска среща на българските отбори по природни науки. Традиционно събитието се провежда под патронажа на държавния глава, съобщиха от президентския пресцентър.

Президентът определи младежите, които достойно представят страната ни на престижните състезания, като бъдещите лидери на България. „Бъдещето не се състои в изграждане на нови граници, а в мисленето отвъд тях. Бъдещето принадлежи на просветените“, обърна се Росен Плевнелиев към талантливите млади българи и техните преподаватели. Държавният глава призова младежите не просто да търсят границите на възможното, а да вървят отвъд него.

Президентът отбеляза, че броят на спечелени от България медали по природни науки се увеличава с всяка изминала година, като през миналата година 67 са завоюваните отличия от българските отбори по информатика, математика, физика, химия, биология, астрономия и математическа лингвистика.

„Гордеем се изключително много с вас и с вашите постижения - те не идват даром, те са резултат от дългогодишна и упорита работа. Вие сте успешни и уверени обаче и благодарение на вашите преподаватели“, заяви президентът. Титлата „Мъж на годината“, присъдена за 2014 г. на учителя по физика от Казанлък Теодосий Теодосиев, е знак за нова България, в която едно сплотено общество награждава тези, които му се посвещават и работят за бъдещето, каза още президентът Росен Плевнелиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини