БНТ предава пряко поклонението пред президента Желев

Българската национална телевизия ще покаже на живо поклонението пред тленните останки на президента Желю Желев в неделя, 1 февруари. От 11:30 часа в ефира на БНТ 1 започва специално студио с водещи Геновева Радева и Даниел Чипев. В рамките на предаването зрителите ще проследят пряко церемонията по изпращането с държавни почести на първия демократично избран президент на България. Поклонението започва в 12:00 часа в патриаршеския храм „Св. Александър Невски“, а 1 февруари бе обявен за ден на национален траур, съобщиха от телевизията.

Сред гостите в студиото на БНТ ще бъдат Ивайло Трифонов - бивш началник- канцелария на президента Желю Желев, един от основателите на СДС и приятел на Желю Желев – Михаил Неделчев, и Румяна Таслакова – автор на редица интервюта с бившия държавен глава.

От 07:00 до 09:00 часа БНТ 1 ще излъчи и повторение на специалното изданието на „История.бг“, посветено на 25-годишния преход. В рамките на предаването зрителите ще видят отново филма от поредицата „В кадър“ – „Парола: Демокрация“ на Весела Смилец, в който участва и президента Желю Желев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини