Михаил Миков: ГЕРБ е като НДСВ и ОДС - харизматични лидери набират клиентела, но после се оттичат

"ГЕРБ е като НДСВ и ОДС - партии с харизматични лидери събират обществена енергия, получават власт, набират клиентела и после се оттичат". Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков на сбирка на червените в Пловдив днес. Според него такива партии бързо изчезвали, а столетницата категорично доказала, че може да устои на много неща.

Левицата се събра на семинар под тепетата, за да чертае стратегия за кметските избори на есен. Соцлидерът коментира отношенията с големите партии.

"АБВ не е опастност за разделение на левицата, защото не предлага лява алтернатива", заяви още Миков. Според него първо трябвало да се говори за идеи, а после - за коалиции за местния вот. Преди две седмици Георги Първанов подаде ръка на БСП за общи листи на предстоящия вот.

Накрая Миков обясни защо левицата е останала в опозиция - не можели да поемат повече отговорност, отколкото избирателите им били отредили.

"Когато се говори за криза в БСП, има криза на партийната бюрокрация", заяви Миков. Той призова партията да се подмладява.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини