На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

Спортният министър Красен Кралев и вицепремиерът Томислав Дончев ще скачат с парашути

Двамата откриха Международна конференция по въздушни спортове във Вършец

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и вицепремиерът и министър по еврофондовете Томислав Дончев ще скочат с парашути през август, когато в Монтана ще се проведе 8-то Европейско първенство по парашутизъм.

Намерението си те заявиха по време на 65-ата конференция на Международната комисия по парашутизъм /IPC/ към Международната федерация по въздушни спортове – FAI, която се провежда във Вършец и бяха аплодирани за смелото решение от представители на 36 страни от цял свят.

„България ще бъде достоен домакин на предстоящото 8-мо Европейско първенство по парашутизъм. Уверявам Ви, че тук имате съмишленици за развитието на парашутизма и публика, която очаква присъствието на европейския елит в този необикновен и пълен с адреналин спорт. В България има над 100 активни парашутисти – спортисти, които участват в големи състезания на европейско и световно ниво, затова интересът към Вашия спорт е изключително голям”, каза при откриването на форума спортният министър Красен Кралев.

“Нямам личен опит в парашутизма, но това е още една причина да съм тук с вас. Парашутизмът е не просто спорт, а е и наука, и изкуство, и малко лудост, каза вицепремиерът Томислав Дончев, който е ипредседател на организационния комитет на предстоящото европейско първенство.

Като бивш лекоатлет се чувствам далеч по-сигурен, когато съм здраво стъпил на земята. А като варненец нямам никакъв проблем и с водата. Сега пред вас приемам предизвикателството да скоча и с парашут, каза на свой ред спортният министър Красен Кралев. Двамата с Дончев се пошегуваха, че победител ще бъде този, който направи по-живописен скок.

65-ата конференция на Международната комисия по парашутизъм се провежда у нас по инициатива на Аероклуб „Монтана”, който издигна кандидатурата на курортния град Вършец за домакин на това събитие.

Кандидатурата на България за домакинство на 8-то Европейско първенство по парашутизъм бе одобрена на конгреса на световната федерация, проведен миналата година във Виена, Австрия, след оспорвана конкуренция с Швеция и Хърватия. Състезанието ще се проведе на авиобазата в монтанското село Ерден, която е една от най-модерните в страната. Организаторите очакват над 400 състезатели от цяла Европа, както и представители на няколко арабски държави, Канада и Бразилия, които ще участват извън класирането.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.