Има надежда за глухонямата жена, чието дете бе отнето от съпруга й

Надежда за глухонямата майка, която не е виждала сина си от половин година . Тя имаше нужда от юридическа помощ, за да върне 3-годишното си дете, което е с баща си някъде в Испания. В този труден за младата майка момент ръка й подаде българка, която работи като адвокат в Мадрид, информира Нова тв.

Миглена страда, защото не е виждала детето си от половина година. Борбата на Миглена да върне сина си започва миналия юли, когато се прибира в България за един месец и оставя детето на грижите на мъжа си в Испания. Идва сама, защото бащата отказва детето до пътува до България. В този момент той пуска жалба срещу нея. Обвинява я, че е избягала и изоставила семейството си. А Миглена не подозира нищо. Докато пише жалбата до съда, мъжът й я засипва с любовни писма и съобщения.

Така започва делото за родителски права. Бащата на детето прекъсва всякакъв контакт с Миглена. Сменя и телефонния си номер. Майката не знае за кога е насрочено делото. Няма връзка и със служебния си испански адвокат.

След като Нова телевизия разказа историята на глухонямата майка миналата седмица, българката София Атанасова решава да помогне. Тя е адвокат в Мадрид. Още същия ден тя пое защитата на майката в съда в Испания.

Адвокатите вече са установили, че бащата на тригодишния Марио е завел не едно, а общо три дела срещу Миглена – за родителски права, за напускането на дома и още едно, което звучи меко казано странно- че Миглена го е заплашвала по скайп.

„Това е нещо, което е абсолютно абсурдно тъй като всички знаем, че Миглена е глухоняма и не знаем как той ги е интерпретирал тези заплахи и още повече как ще ги докаже”, коментира Атанасова.

Докато се гледат делата обаче, Миглена трябва да бъде в Мадрид. Във „Фейсбук” вече е създадена група „Да помогнем на Миглена отново да види сина си”.

Дарителската сметка е:

Банка ДСК-Миглена Желева Димитрова IBAN:BG21STSA93000015931283

Сметката е в лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини