На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Има надежда за глухонямата жена, чието дете бе отнето от съпруга й

Надежда за глухонямата майка, която не е виждала сина си от половин година. Тя имаше нужда от юридическа помощ, за да върне 3-годишното си дете, което е с баща си някъде в Испания. В този труден за младата майка момент ръка й подаде българка, която работи като адвокат в Мадрид, информира Нова тв.

Миглена страда, защото не е виждала детето си от половина година. Борбата на Миглена да върне сина си започва миналия юли, когато се прибира в България за един месец и оставя детето на грижите на мъжа си в Испания. Идва сама, защото бащата отказва детето до пътува до България. В този момент той пуска жалба срещу нея. Обвинява я, че е избягала и изоставила семейството си. А Миглена не подозира нищо. Докато пише жалбата до съда, мъжът й я засипва с любовни писма и съобщения.

Така започва делото за родителски права. Бащата на детето прекъсва всякакъв контакт с Миглена. Сменя и телефонния си номер. Майката не знае за кога е насрочено делото. Няма връзка и със служебния си испански адвокат.

След като Нова телевизия разказа историята на глухонямата майка миналата седмица, българката София Атанасова решава да помогне. Тя е адвокат в Мадрид. Още същия ден тя пое защитата на майката в съда в Испания.

Адвокатите вече са установили, че бащата на тригодишния Марио е завел не едно, а общо три дела срещу Миглена – за родителски права, за напускането на дома и още едно, което звучи меко казано странно- че Миглена го е заплашвала по скайп.

„Това е нещо, което е абсолютно абсурдно тъй като всички знаем, че Миглена е глухоняма и не знаем как той ги е интерпретирал тези заплахи и още повече как ще ги докаже”, коментира Атанасова.

Докато се гледат делата обаче, Миглена трябва да бъде в Мадрид. Във „Фейсбук” вече е създадена група „Да помогнем на Миглена отново да види сина си”.

Дарителската сметка е:

Банка ДСК-Миглена Желева Димитрова IBAN:BG21STSA93000015931283

Сметката е в лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.