Аварирал водопровод остави населени места без вода

23 населени места в община Кърджали и Момчилград поради авария на водопровод. Това каза за Агенция „Фокус” областният управител на Кърджали Илия Илиев. Той обясни, че аварията е на довеждащия водопровод, който снабдява Кърджали и Момчилград, намиращ се в коритото на река Арда. Без вода са и високите квартали на град Кърджали.

„Продължава контролираното изпускане на язовир „Кърджали”, аварията е след стената на коритото на река Арда. До вечерта от „Язовири и каскади” ще ни дадат информация до кога може да се преустанови изпускането на язовир „Кърджали”, за да се оттече водата. Тогава ще влязат аварийните екипи на ВиК, за да констатират точната авария и за колко време ще бъде отстранена”, обясни Илиев. По думите му, не е възможно да се работи за отстраняване на аварията в реката, преди да се спре изпускането на водата от язовир „Кърджали”.

„В момента е освободено количество от 2 м от преливния ръб на язовира. „Язовири и каскади” трябва да вземат решение кога могат да преустановят изпускането, за да започнат работата екипите по отстраняване на аварията”, допълни още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини