Половин България все още се бори с последиците от пороите

Половин България все още се бори с последиците от пороите. В сила са извънредни мерки и принудителна евакуация заради преливащи язовири.

500 души бяха евакуирани от двете добрички села Одринци и Долина. Достъпът до населените места е отцепен от полиция, съобщава Нова тв.

Бедствено положение остава в 12 селища в Добричко.

Във Варненско хората се върнаха по домовете.

Страх от наводнение има и в Елхово. Нивото на река Тунджа се е повишило с близо метър за последните три дни. От екоминистерството предупредиха, че се очаква десетки домове отново да бъдат залети.

След проливните дъждове започна да прелива и язовир „Ивайловград”. Въпреки огромните количества вода, експерти твърдят, че няма опасност за населението. Все пак хората са предупредени да преместят автомобилите си.

Откъснати семейства и необитаеми домове има след наводненията в Смолянско и Бургаско.

Бургас бавно се възстановява. Продължава описването на щетите. В разчистването на наводнените къщи се включиха и доброволци.

В Смолян се налага да доставят хляб с багери и как се възстановяват многократно наводнявани жилища. Водолази продължават да издирват загиналото семейство в местната река. Втори ден няколко села са блокирани от активирани свлачища.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини