Методи Андреев: Възродителният процес продължава да бъде използван демагогски от ДПС

Методи Андреев от ГЕРБ избухна от трибуната в парламента срещу агентите в ДПС. "Възродителният процес не може да продължава да се ползва за демагогия от партията ДПС. Ще гласувам за връщането на българските имена на българските турци, но не защото агент Павел го предлага", заяви Андреев, визирайки лидера на ДПС Лютви Местан.

"Ще гласувам, защото аз съм демократ и смятам, че когато на един човек му вземеш насилствено неговата самоличност, трябва да му я върнем без той да прави повече разходи за това. Това е извинението на българския народ към българските граждани, но не и към тяхната политическа олигархия ДПС. Българските турци не искат да имат нищо общо с агентите от ДПС - Ахмед Исмаилов Ахмедов, известен като Доган или агент Ангелов по времето на Беров и "Мултигруп", продължи Методи Андреев.

"Те бяха най-дълго време във властта. Сега ли се сетиха за това. Преди 20 години можеха да се възползват много повече български турци. Много от тях починаха, лека им пръст. Аз смятам, че е кощунствено ДПС да предлага този законопроект. Именно затова – да не може агент павел и копмпания да се смята за единствен защитник на българските турци", добави Андреев.

"Прочетете досието на Ахмед Доган, има го. За съжаление вашето лично дело не е запазено", обърна се депутатът от ГЕРБ към Местан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини