Сидеров: Атака няма да подкрепи законопроекта на ДПС, няма български турци

"Атака" няма да подкрепи проекта за промени в закона за гражданската регистрация, предложен от ДПС, който предизвика бурен дебат в парламента, стана ясно от изказването на лидера на партията Волен Сидеров от парламентарната трибуна. Според проекта трябва да се задължи държавната администрация да заличи от регистрите насилствено наложените български имена на "гражданите с турско-арабски имена" по време на Възродителния процес.

"В днешният дебат видях един много голям патос и огнени слова, но няма да посочвам имена, а ще говоря иносказателно с табелките, които са си сложили политическите сили. Защо ние няма да подкрепим това предложение на ДПС. Защото те искат, когато отидеш да си извадиш акт, да те питат как ти е било българското име. Друго - откъде мислите, че починалите искат да си смените името. Няма как, ако това не е спиритически сеанс", възмути се Сидеров.

"Български турци" е оксиморон - няма български турци", отсече депутатът и обясни, че това е казвано от Митхад Паша, "който е голяма фигура". "Той пише, че в днешните земи има около милион, милион и нещо мюсюлманско население, което няма нищо общо с турския етнос. Това са мюсюлмани, които са наследници на помюсюлманчени, в повечето случаи насилствено българи", смята Сидеров.

"Няма български турци. Това го потвърждава и ДНК-експертизата, която показа, че по генетичен код сме средно и южноевропейци", допълни още народният избраник.

По думите му наследниците на ислямизираните българи имат пълните права да си избират име и пълната свобода, даже прекалената да си избират каквото си искат име. "Но административно да подмениш имената на починали хора..няма да подкрепим", отсече Сидеров

Според него това се прави с цел да се покаже, че у нас има голямо мнозинство от т.нар.турци.

"Когато искате да протестирате срещу ДПС, драги реформатори, дезинформатори, патриоти и др. трябва да идете пред американското посолство. Защото кой сложи ДПС? Това не е ДС, а американското и английското посолство. Точно те казаха на премиера Димитър Попов през 1991 година да се включи ДПС за изборите в края на 91 година", посочи още депутатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини