Христо Григоров: Резервите, които има БЧК са напълно достатъчни, за да се помогне на хората

Синхронът между институциите при бедствия дава своя положителен резултат. Държавата и местната власт заедно с обществените организации успяха да окажат адекватна помощ на населението във всички пострадали райони. Това заяви пред „Фокус” председателят на Българския червен кръст Христо Григоров. Той уточни, че БЧК е отворил своите бедствени складове по молба на общините, на кметовете, на областите управители в засегнатите райони.

„Този път държавните институции работиха в синхрон и всички заедно с БЧК, като най-голямата обществена организация в България, бяхме ефективни и бяхме незабавно при хората. Екипите на организацията са помогнали на хората в областите Добрич и Варна с всичко необходимо: одеяла, легла, домакинска прибори. „Служителите на ГД „Пожарна безопасност и зашита на населението“ бяха едни от първите, които заедно с БЧК оказаха незабавна помощ.

Този синхрон, това подобряване в комуникацията между институциите вече дава своя резултат”, категоричен е Христо Григоров. Той каза още, че резервите, които има БЧК и това, което прави държавата е напълно достатъчно, за да се помогне на хората. Той допълни, че ситуацията е засегнатите райони се подобрява, нивото на реките спада, няма проблем и с язовирите в страната, които се изпускат контролирано.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини