Земетресението край Сливен продължило 4 секунди

4 секунди е продължил земният трус на територията на община Твърдица, съобщиха за от Районното полицейско управление в града пред Фокус.

Трусът не е бил силен, но осезаем. В полицията няма постъпили сигнали от граждани за проблеми или разрушения. Няма и паника сред населението. Обстановката в Твърдица и региона е спокойна, увериха от полицията. Трусът е бил усетен и в Сливен, но изключително слабо.

Няма щети в Елена в следствие на земетресението от тази сутрин, съобщи кметът на Елена Дилян Млъзев. Земетресението е усетено на територията на цялата община. В момента ситуацията е спокойна.

Земетресението, усетено и във Велико Търново тази сутрин, е било с епицентър Стара Загора. Това съобщи областният управител проф. Пенчо Пенчев. Той обясни, че трусът се е усетил в 8.16 часа. „Получих информация от Оперативен център 112. Сигналът за лекото земетресение е получен там, но много малко хора са го усетили. Няма нищо притеснително”, обясни още губернаторът. Той поясни и, че няма регистрирани данни за щети, материални загуби и пострадали хора на територията на областта.

Гражданите на Златарица не са усетили труса, съобщи кметът на Златарица Пенчо Чанев. Към момента няма данни за щети. Ситуацията е спокойна. Земетресението не е усетено и в Карнобат.

Припомняме, че земетресението стана тази сутрин, минути след 8 сутринта. Според БАН то е било с магнитуд 3,9 по Рихтер. Данните на Европейския сеизмологичен институт сочат, че трусът е бил с магнитуд 4,4 по Рихтер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини