Помагат на бившата секретарка на Желю Желев

Много хора решиха да помогнат на бившата секретарка на президента Желю Желев, живееща в мизерия от години, съобщава "Нова телевизия".

„Вижте ме сега как съм, с чехли на сина ми. Аз не мога да изляза на улицата. По зле съм от клошарка. Две години аз баня не знам какво е, с ледена вода се мия, за да поддържам хигиена, ледена е водата”, разказва Стефка Генева.

„Майка ми изсушава хляба да стане на сухари. Погледнете какво ядем. Тези лукчета ми ги подариха вчера от жалост”, обяснява Иван Димитров, син на Стефка Генева.

Двамата живеят в офис под ключ, без ток, топла вода и отопление от две години. Остават без дом след като стават поръчители по кредита на тяхна приятелка, която в последствие спира да обслужва заема. Банката взима единственото им жилище. А така наречената им приятелка ги настанява първо в мазе, а след това в неин офис на столичния булевард „Александър Стамболийски”.

Приятели на Стефка Генева, не вярват, че това, което виждат, е истина.

Известният композитор Стефан Диомов познава Стефка Генева от времето когато е била секретарка на Желю Желев. В спомените му тя е борбена и лъчезарна жена. Днес вижда друго.

„Потресен съм. Като че ли преди малко видях нереален, измислен филм на ужасите. Тя беше дясната ръка на покойния президент Желев и да изпадне в това състояние, наистина в момента съм потресен. Тя беше изключително организиран, железен човек и точно този човек да изпадне в такова състояние, ей Богу, не мога да повярвам”, казва Стефан Диомов.

Не може да повярва и певицата Ваня Костова, с която Стефка Генева е имала близко познанство.

„Приятелки бяха, аз поговорих преди малко с Ваня. Тя също е потресена от случилото се. Кой българин няма да се потресе от тази история, Боже мой”, възмущава се Стефан Диомов.
Потресени са и юристи, които не вярват, че в 21 век хора живеят под ключ.

Адвокат Георги Коев обещава да направи всичко възможно, за да измъкне Стефка и сина й от този ад. За нарушаването на човешките права, адвокатът ще подаде жалба в полицията и прокуратурата и оттук нататък ще представлява Стефка и синът й пред всички институции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини