В МВР тече дисциплинарна проверка за нарушения при използването на СРС-та

В МВР се извършва дисциплинарна проверка за нарушения при използването на специални разузнавателни средства. Това обяви министър Веселин Вучков, съобщи БНР. Той обеща повече информация да има идната седмица, когато очаква проверката да приключи. Министър Веселин Вучков уточни, че проверката продължава, но след като приключи, ще има повече информация за това дали дирекция "Вътрешна сигурност", а сега "Сигурност", е използвала неправомерно СРС-та. Ето какво заяви Веселин Вучков.

Тази дирекция е на пряко мое подчинение. Във връзка с много сигнали, постъпили от преди няколко месеца, започнали при министър Бакалов, продължават под мое ръководство на Министерството. Там са констатирани немалко нарушения – в тази дирекция "Вътрешна сигурност" до преди няколко месеца, сега се нарича дирекция "Сигурност". Текат дисциплинарни производства с предложения за дисциплинарни наказания. Изпратен е сигнал и до Бюрото за контрол на СРС, начело с неговият шеф доц. Рашков. Споделям го, защото такава е юридическата процедура и ми се задават въпроси. Предполагам, че парламентарната комисия за контрол на СРС ще повдигне този въпрос. Тези нарушения са установени вече от административните органи в МВР. Текат дисциплинарни производства. Аз не мога да споделя конкретна информация, защото не съм изчел цялата, но става дума за констатирани нарушения, включително и с използване на СРС-та.

По повод изнесената информация от председателя на вътрешната комисия Атанас Атанасов за това, че МВР е подслушвало протестиращи, Вучков обяви, че има и такава проверка в министерството по повод сигнал на "Протестна мрежа", подаден до бившия вътрешен министър Йордан Бакалов. Проверката трябва да приключи следващата седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини