Депутатът с колелото: Политиката е за почтени хора

"Политиката е работа за почтени хора. Вярно е, че политическата роля променя хората. Но според мен смисълът е, ако човек вярва в ценностите, които изповядва, в крайна сметка той остава себе си". Това заяви пред bTV известния като Депутатът с колелото Иван Иванов от Реформаторския блок.

Той си спечели това прозвище, тъй като за разлика от колегите си, които ползват служебни автомобили, ходи на работа с колело.

„Човек, който е в политическа роля, не трябва да изневерява на собствения си стил. Подобни пародии се получават, когато един политик прави нещо, което иска да е модерно, а всъщност не е себе си“, каза още Иванов.

"В голяма степен политиците сме функция на общността. Дълго време живяхме в тоталитарен режим, преходът стана много бързо. Но последиците от този тоталитаризъм, тази култура на зависимост като че ли създава магически очаквания на хората, че изведнъж нещата, без да са положени усилия, ще станат по-добри. Трябва да инвестираме в промяна на културата. Трябва да започнем да си даваме сметка, че нещата зависят от нас", смята Иванов.

Той сподели, че се радва на задружно семейство, отдадено на спорта и здравословния начин на живот. „Не е лесно да се възпитават деца в това време. Това, което може да реши проблемите на нацията ни, е ние да инвестираме в своите деца“, посочи реформаторът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини