Ангел Джамбазки: Подготвяме законодателни промени, които да решат проблема с ромите

"Подготвяме законодателните промени, които да решат проблема с ромите и бруталната битова престъпност. Не влязох в джамия, защото щеше да е провокация. Но влязохме в някакво кафе, и си говорехме с ислямистите там. Гетото в Пазарджик е в държавата България, трябва да сложат българското знаме, но те отказаха", каза евродепутатът Ангел Джамбазки в предаването "ДикOFF" по Нова ТВ.

"В момента белгийската армия е в Брюксел, френската - в Париж. Не може да се казва, че българската армия не може да излезе от казармите, докато НАТО не каже. Трябва да се чете повече", коментира Джамбазки думи на президента Плевнелиев по повод правомощията на българската армия.

По повод положението на бесарабските българи в Украйна, евродепутатът каза: "500 000 българи има в Украйна, изпратиха до мен и председателя Каракачанов писмо, с което искат помощ. Да се направи програма, който иска да се върне, да го направи. Защо трябва да пълним държавата с имигранти, които са далеч от нас, а не им подадем ръка."

Според него ДПС управляваха почти през цялото време на прехода, защо не си решиха проблемите тогава. "Не може да се сменят имената на починали хора, това е някакъв абсурд", каза той.

Джамбазки призна, че причината в момента да е в Европарламента е в участието на ВМРО в коалицията с ББЦ. "Ние сме събрали точно толкова проценти на евровота, колкото събра и Бареков. Спорно е кой колко е помогнал и благодарение на кого съм в Брюксел. Факт е обаче, че ако не беше участието ни в коалицията, ВМРО сега нямаше да има евродепутат", каза Ангел Джамбазки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини