Деси Радева: Дай да палим гумите и към Хавай

Започна заседанието на КСНС при президента Радев

Дарове на Тодор Живков показват във Велико Търново Демонстрират старинни занаяти и соколарство на туристическата борса

Кметът на Варна посрещна Силви Вартан на летището

Арестуваха 40-годишен за хулигански действия и агресия срещу полицаи

Задържаха банда, изнудвала за имоти във Враца

Млад мъж полетя от комплекс “Цариградски”, загина

Търговище остава шеста по прозрачност сред 265 общини у нас

Арестуваха 31-годишна жена, теглила пари от сметки на възрастна русенка

Любен Кънчев, зам.-министър на туризма: 9 милиона чужденци са посетили България Приходите от туризъм възлизат на 8 милиарда лева

Томислав Дончев: Днес, в рамките на едно поколение, се случват повече иновации и промени, отколкото в цялата предишна история на човечеството

Британка заплати 930 паунда за един банан

Островът край Бургас откри сезона Валят заявки за пиратски партита и сватби

Министър Караниколов: Бизнес климатът в страната се подобрява

Две птици нанду са новите обитатели на зоопарка в Павликени

АФП в Бойчиновци: Побой, студ и мръсотия–съдбата на малолетните затворници в България

Кашони вместо прозорци, мръсотия, бой, и още бой – в старите военни бараки малолетните в България изтърпяват наказанията си в условия, които ужасяват наблюдателите, коментира AFP.

„Биха ме още при пристигането ми. Баните са им като боксов ринг“, казва 17-годишният Ангел, като обяснява, че надзирателите се възползват от липсата на камери в санитарните помещения.

Като него са 62-ма юноши от 14 до 18 години, които са затворени в поправителния център за малолетни в дълбоката провинция в Бойчиновци – в мръсни и остарели помещения, където явно нищо не се е променило от комунизма, коментира AFP.

„Ако по телефона кажете нещо лошо за затвора, служител прекъсва линията и ви привиква“, казва Ангел, който дръзва да говори, защото присъдата му от 8 месеца затвор за „нападения и кражби“ изтича.

Останал дълго време извън общественото внимание, на 29 януари затворът в Бойчиновци стана обект на критичен доклад на Комитета за предотвратяване на изтезанията към Съвета на Европа. Докладът, който дава на София три месеца за реакция, накара министерството на правосъдието да започне разследване и да отвори вратите на институцията за медиите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.