Управията в правосъдието

На 24 май 2018 да почерпят

Пътувай и чети с ретро трамвая на 24 май

Алпинистът Атанас Скатов след завръщането си от Хималаите: Налудничаво е, но смъртта там е нещо естествено

Италианският президент Серджо Матарела връчи мандат за съставяне на правителство на Джузепе Конте

Вдигат пенсиите с 3,8% от юли (обзор) Минималната за осигурителен стаж и възраст става 207,60 лв.

Юлия Скрипал в първо изявление след изписването си от болницата: Събудих се с новината, че с баща ми сме били отровени

Ръст на сделките с имоти в курортите Банско и Слънчев бряг са първенци

Проф. Христо Пимпирев: Мечтая Антарктида да дава повече за човечеството и България да е там

Полицаят заплашвал военния преди смъртта си (обзор) Съдът остави Ангел Желязков в ареста

Иванчева изпързаля правосъдието

Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала “Тракия”: Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 24 май 2018

Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Правосъдният министър поиска дисциплинарно производство и за втори съдия – Ивайло Родопски

Министърът на правосъдието Христо Иванов внесе днес в деловодството на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу съдия Ивайло Родопски от Софийски градски съд (СГС), за допуснати от него дисциплинарни нарушения от Закона за съдебната власт (ЗСВ). Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

На ВСС се предлага, след съответна проверка и оценка на изложените факти и констатации, да наложи дисциплинарно наказание, което да съответства на тежестта на нарушенията.

Предложението на министър Иванов е изготвено въз основа на констатирани факти, сочещи за нарушение на служебните задължения на съдия Ивайло Родопски по т.д. № 4259/2014 г. по описа на СГС.

Тези констатации са направени в хода на цялостната проверка на дейността на Панайот Велков по всички дела, по които той е бил назначен като временен синдик в обезпечителното производство. Проверката е образувана след постъпили сигнали в Министерството на правосъдието от страни по конкретни дела, както и от омбудсмана на Република България.

Съгласно чл. 312, ал. 1, т.5 от ЗСВ министърът на правосъдието е сред лицата, които имат правомощие да правят предложение за налагане на дисциплинарно наказание на магистрат, когато има данни за извършени от него нарушения.

На 5 февруари т. г. министър Иванов внесе във ВСС предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу съдия Румяна Ченалова от СГС, обосновано с данни за нарушения, констатирани в хода на същата проверка на дейността на синдика Панайот Велков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.