Президентът Плевнелиев свиква КСНС

Президентът Росен Плевнелиев може да свика Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) до края на този месец или в началото на март, научи „Труд”. Все още не е формулирана темата на съвета.

Последните дни различни партийни формации и неправителствени организации призоваха Плевнелиев да свика КСНС заради кризата в Украйна, разполагането на команден център на НАТО у нас и др.

Със сигурност консултативният съвет няма да бъде свързан с искането на вицепрезидента Маргарита Попова, която обяви преди дни, че Плевнелиев трябва да събере властта, за да се обсъдят социалните проблеми на обществото и най-вече бедността.

По правилник КСНС се свиква на тримесечие, като единствено президентската администрация има право да зададе темата на съвета.

Предложение за свикване на КСНС заради усложнената обстановка в региони, близки до България, изпрати и ръководството на Патриотичния фронт вчера. Валери Симеонов и Красимир Каракачанов посочват необходимостта от отчитане на събитията в Украйна и заплахите за националната сигурност на Република България, усложнената ситуация в Близкия изток и очакваната нова вълна от нелегални имигранти, както и готовността на армията да реагира на заплахите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини