Андрей Райчев: Пред студена война сме

"Не сме пред война, но сме пред Студена война със сигурност". Това заяви социологът Андрей Райчев в сутрешния блок на Нова телевизия по повод военния конфликт в Украйна и нарастващата тревога за неговото разпространение.

"Страната ни води удивителна политика в това отношение. В това разделение на Европа - на истерична, проруска и неутрална част, България зае две позиции. Хитрата сврака с двата крака, мен ако питате", заключи Райчев.

По думите му, ако балансиращата инициатива на Ангела Меркел и Франсоа Оланд не успее, ще се стигне до много тежко изостряне на ситуацията. "Войната наистина се води. Тя много отдавна е в България. Тя е пропагандна и е за общественото мнение", изтъкна журналистът Иво Инджев.

"Путин даде 15 милиарда подкуп на Виктор Янукович, за да стане това, което стана в момента. Руският президент раздава тежки оръжия. Той постави най-голямата държава в света на картата на позора", заяви той.

По думите му войната е най-лошият сценарий, но тя не е възможна заради ядреното възпиране. "Коя държава отделя 21% от брутния вътрешен продукт за въоръжение? Русия се е сринала до унизителни нива", заяви Инджев, като допълни, че Путин се бори за подкрепата на собственото си население, но никой в света не е на негова страна. "САЩ искат малко справедливост", допълни журналистът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини