Министър Христо Иванов предложи ВСС да изслуша Бойко Рашков заради Червеите

ВСС трябва да реши дали да изслуша Бойко Рашков във връзка с доклада му по случая „Червеите”. Това каза министърът на правосъдието Христо Иванов пред журналисти преди заседанието на Висшия съдебен съвет, съобщи „Фокус”.

Министър Иванов уточни, че вчера е имал разговор с Бойко Рашков по повод извършената проверка от страна на Националното бюро за контрол на СРС-та. По думите му от проверката са установени обстоятелства, свързани с евентуални нарушения на реда, по който са издавани разрешения за ползването на СРС-та в Софийски градски съд.
Министър Иванов обясни, че тъй като докладът им е поверителен по време на разговора им Бойко Рашков е изразил готовност да бъде изслушан на заседание на ВСС.
По думите му той е органът, който е засекретил информацията и той може да прецени , коя част от нея е наистина поверителна и коя може да бъде предоставена на членовете на ВСС.

Иванов обясни, че на днешното заседание съставът на ВСС трябва да вземе решение относно изслушването на Рашков, но ако се стигне до решение за изслушването му, то това ще стане по време на закрито заседание.

Бойко Рашков, който пристигна за заседанието на ВСС заяви пред медиите, че знае за такива действия от декември месец. Той обясни, че разрешенията за прилагането на СРС-та, са били подписвани от един и същи човек. Министър Иванов предложи на членовете - изслушване на Бойко Рашков. По този въпрос, главният прокурор Сотир Цацаров коментира,че по принцип той би подкрепил едно такова изслушване, но не вижда какъв ще е ефектът от това, което ще бъде съобщено от Рашков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини