Пак обраха комуната на отец Иван

Апаши са влезли в една от къщите на отец Иван в монтанското село Якимово и са задигнали техниката от нея. Крадците се издирват, съобщиха от Областната дирекция на полицията.

Кражбата е извършена между 5 и 11 февруари тази година, докато в дома не е имало никого. Преди време отец Иван пострада при катастрофа на пътя и се намира на лечение, напомниха негови питомци от Якимово.

Обирджиите счупили стъкло на вратата на един от домовете, закупени от фондацията на духовника, вмъкнали се вътре и отнесли водна циркулационна помпа, юпиес устройство и бензинов мотор за дробилна машина.

На мястото е извършен оглед от криминалисти и е образувано досъдебно производство.

Това е вече трета кражба от комуната за бедни и бездомни, която отец Иван основа в селото край Монтана. През 2013 г. апаши задигнаха вещи от колата на свещеника, а в началото на 2014 опразниха две къщи и отнесеха машина за месене на тесто, електромотор, хладилник, радиатори и тръби. Дни по-късно полицията залови хайдуците - трима млади роми от съседно село, които признаха, че са потрошили машините и са ги предали за вторични суровини.

Отец Иван е закупил 50 къщи в село Якимово, в които е настанил 135 мъже, жени и деца, останали без собствени жилища и прехрана.

Снимки - Любомир Йорданов

Файл Otec_Ivan_Komuna_Yakimovo1,2 - Отец Иван в комуната в Якимово

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини