Ремонтите в някои училища и детски градини в София ще продължат и след 15 септември

Заместник-председателят на КФН Ралица Агайн подаде оставка

Евакуираха над 40 души от сградата на Социалното подпомагане и данъчната служба в Казанлък заради изтичане на газ

„Майкрософт“ спряла руски кибератаки срещу политически организации в САЩ

Канадският премиер Джъстин Трюдо ще се бори за втори мандат

Иран показа първия си изтребител собствено производство (ВИДЕО)

„Олимпик“ пали застрахователна война с Кипър Няма яснота кой ще изплати парите в България

Асоциацията на здравните работници настоя за адекватна превенция срещу насилието над медици

Държавният глава поздрави българските мюсюлмани по случай празника Курбан Байрам

Ловец отрови защитен вид ястреб по погрешка

70 деца диабетици почиват на море

Солисти на Софийската опера и балет представят спектакъла „Любов“ По време на 26-тото издание на "Любовта е лудост"

Пилотите от ВВС тренират оцеляване и евакуация при падане в морето (СНИМКИ)

Габровец хариза 21 000 евро и 2500 лева на телефонни измамници

57 безработни от община Свищов са намерили препитание през юли Запазва се тенденцията за спад на безработицата в региона

Президентът: Качеството, традициите и новаторството в българското винопроизводство трябва да бъдат надградени

Светът познава българските вина и страната ни трябва да надгражда качеството, традициите и новаторството във винопроизводството ни. Вярвам, че българското вино ще се позиционира все по-добре на международните пазари, заяви президентът Росен Плевнелиев в Перущица. Държавният глава гостува на Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Христо Ботев“ в града за ритуалното зарязване на лозята по повод Деня на лозаря.

В приветствието си президентът Плевнелиев отбеляза, че древната история на страната ни във винопроизводството заслужава да бъде разказвана у нас и по света. Росен Плевнелиев подчерта приноса на поколения майстори-винари, производители и специалисти по лозарство и винарство, съчетали история и традиция, прогресивност и новаторство в изключителното българско вино.

Държавният глава отбеляза също и важната роля на науката за развиване на най-съвременните практики в сектора. По думите на президента Плевнелиев българското земеделие има нужда от посветени и образовани и мотивирани млади хора. „Само с помощта на младите хора на България ще продължим да изграждаме добрата репутация на страната ни като производител на висококачествено вино, което комбинира хилядолетна традиция със светло бъдеще“, обърна се президентът към учениците на Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Христо Ботев“.

На ритуалното зарязване на лозята в Перущица присъстваха посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан, областният управител на Пловдив Розалин Петков, както и много граждани. По-късно държавният глава Росен Плевнелиев разговаря с кмета на Община Перущица Ради Минчев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.