СДС-Варна пак ще избира председател

Националният изпълнителен съвет (НИС) на СДС насрочи конференция на партията във Варна. Висшият партиен орган е взел това решение заради сигнал за нередности при избора на Янко Станев за лидер на градската организация.

"Предстои нова изборна конференция. Всеки е свободен да се яви на избори за водач на СДС. Така ще се постигне максимална прозрачност и няма да има приказки как се е развило местното гласуване", заяви лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски.

"Изборът на Станев не е касиран, а НИС насрочи нов избор, за да няма никакви съмнения относно легитимността на председателя", заяви пред "Труд" зам.-председателят на СДС Костадин Марков. От неговите думи стана ясно, че до новия вот Янко Станев си остава председател на СДС-Варна.

Според предишния лидер на сините в града Цанко Цветанов нередностите в списъка с гласоподаватели, избрали Станев, е много смущаващ - там имало хора, които на предходни избори са били членове на секционни избирателни комисии и наблюдатели от квотите на ДПС, ББЦ и БСП. „Аз не познавам повечето от тези 238 делегати, а най-малкото трябва да съм им виждал заявленията за членство в партията", каза Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини