За първи път: 42-метрови стълби за огнеборците

За първи път в българската история на пожарната се предоставят 42-метрови стълби, съобщи министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, цитиран от "Фокус", на церемония по връчване на ключове на новата оперативна техника, доставена по проект за Модернизация на структурните звена на НС „Пожарна безопасност” на столичния агломерационен ареал и агломерационни ареали на 6-те най-големи града финансиран по „Оперативна програма регионално развитие.

„Благодаря на регионалното министерство, което вече няколко години оказва помощ на МВР. През 2012 г. няколко министерства впрегнаха съвместни усилия, за да обновим изцяло техниката на българската пожарна - нещо, което е огромен проблем, забелязан от десетилетия. Министерство на околната среда и водите и Министерство на регионалното развитие и благоустройството, съвместно с МВР, ГД „Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението” разработиха тези проекти и в момента отчитаме резултатите” поясни министър Вучков.

Той допълни, че тези стълби са важни за българската пожарна, защото тя не е работила с подобна техника до момента. „Ще бъдат предоставени на пожарните служби в София, Бургас, Варна, Пловдив и Плевен. Надяваме се с помощта на тази техника нивата на пожарна безопасност да се завишат значително в тези големи градски центрове” допълни още министър Вучков.

На церемонията присъстваха Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, Йорданка Фандъкова, кмет на столична община, Комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и Красимир Димитров, директор на дирекция „Сигурност” към Столична община.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини