"Томас Кук" ще води повече скандинавци, чехи и поляци на север

Туроператорите "Томас Кук" и "Некерман" не анулират полетите си до Варна, заяви за "Труд" Христо Гълбачев, изп. директор на "Астрал Холидейз" - официален представител на "Томас Кук" и "Некерман" за България. Повод за изявлението му бе появила се информация за спрени полети до Варна.

"В момента ме откривате в централата на тези туроператори в Германия. Мога да кажа, че Варна, Златни пясъци и курорта "Албена" тази година се котират по-добре дори от Южното Черноморие", каза Гълбачев. "Полетите, планирани от континентална Европа на "Томас Кук" и "Некерман" до Варна не се спират. В момента дори има увеличение с допълнителни полети от "Некерман Полска" към Варна. Анулирани бяха само два полета от "Томас Кук - Англия", заради липсата на достатъчно интерес", коментира Гълбачев.

Преди 6 г. "Томас Кук - Англия" са прекратили чартърните си програми до Варна и миналата година ръководството на "Астрал Холидейз" решило да опита отново на английския пазар. Планувани са били два полета, но поради слабия интерес на 12 януари от централата на "Томас Кук" е решено те да не се осъществяват. "Всички други полети на "Томас Кук" и "Некерман" от континенталната част на Европа си остават, както са планирани", категоричен бе Гълбачев.

Няма драма в отказа на "Томас Кук" да поддържа чартъри от Великобритания до Варна това лято, заяви за "Труд" и търговският директор на "Албена" АД Маргита Тодорова. Според нея отпадането на полетите от Острова било ясно още на борсата в Лондон. "Практиката на британските фирми е да стартират записвания още от ноември и където няма голям оборот, се спират чартърни програми", коментира Тодорова.

Англичаните от няколко години насам не са топконтингент по Северното Черноморие. Радостната новина е, че друг замрял пазар се възражда. Според Тодорова западноевропейският клон на "Томас Кук" е заявил двойно повече сезонни полети до Варна от Скандинавския полуостров. Допълнителен чартър компанията ще поддържа и за туристи от Чехия, Полша и Унгария. Засега записалите ваканция по Северното Черноморие чрез "Томас Кук" германци били около 26% по-малко, но това не се отразява пряко на "Албена", която пълни базата си с германци, водени от други туроператори, допълни Тодорова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини