Лютви Местан към ГЕРБ: Не се съобразявайте с утрешните заглавия, популистко е

Лютви Местан буквално размаха пръст на ГЕРБ и Менда Стоянова в парламента. Той ги обвини, че се ръководят от популизъм, а не следват отговорно политическо поведение.

Причина за напрежението стана създаването на Комисия за проучване на финансовото състояние и ефективността на надзора на пенсионните фондове, която парламентът обсъжда на извънредно заседание.

Румен Гечев от БСП поиска редакция в названието на комисията, за да бъде ясно, че тя ще има законодателна инициатива. Той получи и подкрепата на бившия социален министър - Хасан Адемов от ДПС.

Менда Стоянова категорично се противопостави на създаването на комисията, защото дублирала дейността на бюджетната. Менда Стоянова остави впечатление, че възприема създаването на новата комисия като вот на недоверие към нейната работа начело на бюджетната комисия.

Лидерът на ДПС отново излезе на трибуната и призова Менда Стоянова и останалите депутати от ГЕРБ да отхвърлят създаването на комисията, след като не са съгласни, а не да се съобразяват с утрешните заглавия, защото това означава, че политическото им поведение е популистко, а не отговорно. Накрая Местан довърши изказването си, като обяви, че действията на ГЕРБ са "сигурният път към блатото".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини