Полицаи изтрили репортерски запис от акция срещу уличен музикант

Четирима полицаи и двама общински инспектори опитаха да изгонят уличен музикант. Свидетел на акцията стана репортерът на bTV Стоян Георгиев, който се раздели за кратко с телефона си, а записа му, който документира действията на общинските инспектори, беше изтрит от тях, съобщават от телевизията.

Кристиян Маринов свири по софийските улици от 6 години. Уличните музиканти се оплакват, че напоследък общината ги преследва. Иска им разрешителни, а не издава такива.

Записът на Стоян Георгиев от „акцията” се наложи да бъде възстановен от ай ти специалист, защото един от общинските служители си позволи да вземе със сила телефона на журналиста.

Павлин Захариев и Ивайло Михайловски са двамата инспектори от записа. Твърдят, че не са трили записа. Ако музикант извършва дейност без разрешително, общината не може да го глоби за това, защото няма разписана глоба за нелегални улични музиканти. Затова са прилагат други наказания.

„Те глобяват за това, че се вдига шум, че се разполагат на места, където пречат на пешеходците”, обясни зам.-кметът Тодор Чобанов. Докато се напишат текстове за уличните музиканти, от следващата седмица комисия от творци и общински чиновници ще решава кой артист има място на софийските улици.

Ако Кристиян не успее да мине кастинга на софийската община за уличен музикант, има намерение да емигрира. Столичният кмет Йорданка Фандъкова е разпоредила проверка на случая. В официална позиция от общината признават, че служител на Инспектората е взел телефона на Стоян Георгиев, но не се посочва защо е направил това.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини