Путин вероятно е замесен в политически убийства, заяви Тръмп

Обновиха 180-годишна черква в монтанското село Смоляновци

Ето какво включва запорираното имущество на Ценко Чоков

Половин тон нелегална ракия откриха митничари в Лом и Монтана

БНТ няма да излъчи представител на Евровизия 2019 в Тел Авив Както "Труд" пръв съобщи, ръководството на националната телевизия се отказва от участие заради оптимизиране на разходите

Откриха 84-годишна жена след три дни в неизвестност Тя е стабилизирана и вече е при роднини

Премиерът Борисов към посланик Ема Хопкинс: Британските граждани ще бъдат добре приети в България и след Брекзит

Арестуваха трима, вилнели и рушили в ломско село

Баща на убит от неопитен шофьор младеж: В душата ми е усещането за безнаказаност и несправедливост! Тихо погребах детето си, органите му спасиха четирима, разказва Янко Енев

Проф. д-р Генчо Начев: Някога сме били пионерите в прилагането на сърдечните трансплантации на Балканите, а сега изоставаме от съседните страни

Задържаха 26-годишен мъж за притежание на голямо количество канабис

Принц Хари и Меган Маркъл очакват първото си дете

Община Велико Търново влага собствени средства от 368 542 евро за подобряване качеството на въздуха

Най-малко петима души загинаха при наводнения в Южна Франция

Вотът в Бавария – нокаут за Зеехофер и социалдемократите ХСС губи катастрофално, тържествуват зелените и крайнодесните

Валери Симеонов оглави временна анкетна комисия за енергетиката

Народното събрание създаде временна анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката към 31 януари 2015 г., съобщи „Фокус”. Тя ще бъде председателствана от председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Предложението за създаването на комисията бе внесено от депутата от АБВ Кирил Цочев и група. Вносителите посочват, че тежестта на ситуацията, в която сектора се намира, се свърза повече с липса на прозрачност при взимане на решения, с лошо управление на държавните дружества и неупражнен финансов контрол, в много случаи – и с надмощие на частни и корпоративни интереси над държавната политика и професионалната логика.

Според тях в българското общество, включително и между политически сили се формира един парадоксален обществен консенсус – всички отчитат ситуацията в енергийния сектор като изключително трудна, тежка, изискваща спешни и адекватни действия за стабилизиране, рестартиране, реанимиране, но въпреки това няма радикални и решителни действия за реформиране на сектора.

Те отчитат и оповестеното по време на посещението на американския държавен секретар Джон Кери решение на САЩ да изпратят свой експерт като съветник в българското енергийно министерство и да участват с представители в работна група по енергийна сигурност, докато заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шевчович е водил разговори в Москва „за възможностите за енергийна сигурност в Югоизточна Европа след отказа от реализация на „Южен поток” също обуславя необходимостта от установяване на текущото състояние на сектора и на големите енергийни проекти, в които България участва.

Комисията ще работи два месеца.

Вносителите си поставят за цел да се даде отговор на въпросите относно това какво е състоянието на българската енергетика, кои са причините за това състояние и адекватно ли е било управлението на сектора като цяло и на електроенергийната система на страната.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.