Няма предпоставки за екстрадирането на Желяз Андреев, заяви Сотир Цацаров

Адвокатът на шофьорката от магистрала “‘Тракия”: Предприела е изпреварване, след което споменът й е неясен

Какво да правим с дете, което се буди в 4 ч през нощта

Сърбия трябва да присъства на срещата в София, заяви Вучич

Рибари в Силистра се оплакват от тормоз на румънски граничари

УНИЦЕФ: Едно от всяко седмо дете в света не е ваксинирано

Репортери без граници: Омразата към журналистите, която се засилва в Европа и САЩ, е заплаха за демокрациите България е на 111 място по свобода на печата в света

Евростат: Всеки трети българин живее в сериозен риск от бедност

Тръмп нарече Ким Чен-ун „много отворен“ и „много почтен“ човек

Най-малко 10 загинали при пожар в нелегален нефтен кладенец в Индонезия

Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

ДКЕВР с ново име – КЕВР

Депутатите в енергийната комисия на НС приеха на второ четене ДКЕВР (Държавна комисия за енергийно и водно регулиране) вече да се казва Комисия за енергийно и водно регулиране, като думата държавна отпада, предаде БГНЕС.

Членовете на комисията гласуваха още регулаторът да не се разделя на два специализирани състава – “Енергетика” и “Водоснабдяване и канализация”. Сега комисията ще заседава в един състав, но по определени теми ще заседава на два отделни състава.

Преди това Рамадан Аталай от ДПС коментира недоверието към институциите, които регулират цената на енергията и протестите срещу тях. “След като падна първото правителство на ГЕРБ и в обществото зрее недоверието към институцията и прозрачността за определянето на цената на енергията, идеята ни беше да вдигнем доверието в ДКЕВР. Затова решихме да не е държавна, да не е на пряко подчинение на изпълнителната власт и да не се назначава от премиера, а от парламента”, каза Аталай. Според него не е имало как комисията от 7 членове да обясни прозрачно на обществото по какъв начин се произвежда електроенергията. “Създаде се нетърпимост към разпределителите и снабдителите на електроенергия. Идеята е комисията да контролира електроразпределителните предприятия, освен да определя цената на енергията”, каза Аталай. Той изложи предложението на ДПС комисията да бъде разделена на два състава, но мнозинството в комисията го отхвърли.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.