Ученикът, убил човек на пътя и избягал, пирувал цяла нощ

Ученикът от Сливен, който блъсна с кола и уби на място 59-годишен мъж, остава в ареста с най-тежката мяка за неотклонение - "задържане под стража", с решение на Окръжния съд - съобщи зам.-председателят на съда Мартин Данчев. След съдебното решение стана известно, че 18-годишният младеж е седнал зад волана не само след употреба на алкохол и без да има шофьорска книжка. Но е причинил смъртоносния инцидент в изпитателния срок на наложена му по-рано условна присъда за кражба. Освен това, след като блъснал пешеходеца, той избягал от местопрестъплението.

Срещу него са повдигнати 2 обвинения. Едното е за това, че като нарушил Закона за движение по пътищата е причинил по непредпазливост смъртта на пешеходеца. Другото е за противозаконно отнемане на автомобила "Ауди А4" от баща си, чиято собственост е колата.

По непотвърдена официално информация, преди тежкото произшествие ученикът пирувал цяла нощ с приятели във вилната зона на града. При удара в колата са били още двама младежи. Една от версиите е, че преди да се качат в автомобила, единият предложил той да шофира, тъй като бил трезвен, но получил отказ. Разследването по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини