Осъдиха непълнолетен баща да учи

Непълнолетен младеж от Сливен бе осъден за съвокупление с 12-годишно момиче - съобщиха от съдебната палата в града. Районният съд му наложи пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес и подпис два пъти седмично в продължение на 8 месеца. Любопитното е, че с присъдата 17-годишният сливенец бе задължен наред с редовните срещи с пробационния служител да се включи в курсове за професионална квалификация, също за срок от 8 месеца.

Момчето и момичето станали "мъж и жена" през 2013 г., когато той бил на 15 години, а тя - малолетна. Навръх 8 март, след като празнували в заведение, тя го поканила вкъщи. След "първата им брачна нощ" забременяла. След това заживели в дома на момчето, където останали и след раждането на бебето. И два;dта се грижели за рожбата си и до днес.

Пред съда непълнолетният баща декларирал, че няма намерение да изоставя детето си и майка му. А тя обещала, че ще сключат граждански брак веднага, след като навърши 16 години. Съдът преценил, че главата на семейството трябва да си намери работа, за да се издържат. По тази причина го е задължил да учи, за да придобие квалификация за занаят или друга професия. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Сливен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини