Турския правосъден министър: Гърция се е превърнала в сборище за престъпници

Ученици и общинари залесяват Монтана

Христо Радевски от Казанлък за програмата на д-р Емилова: Само за година стопих 49 кг Мъжът се е излекувал от подагра

Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25%

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов: Няма прекомерност в процесуалните действия при задържането на Десислава Иванчева

За Гергьовден пускат движението в дясното платно на източната дъга на Софийския околовръстен път от Казичене до АМ “Тракия” Министър Нанков направи оглед и на рехабилитацията на второкласния път София - Петрохан – Лом

Проф. Валери Стефанов: Най-големият враг на масонството са тоталитарните общества В Стара Загора се проведе публична дискусия за свободното зидарство

В Саудитска Арабия затвориха женски фитнес заради “неприличен” видеоклип

Мрежа за трафик на нелегални мигранти е разкрита във Франция

Почина известната руска актриса Нина Дорошина

Апелативна прокуратура – Велико Търново втора по натовареност за 2017 година

Кметът на Търново удостоен с наградата на Министерство на културата „Златен век“ Министър Боил Банов: Велико Търново е град на мислещите и творящите

Арестуваха трима тийнейджъри, ограбили и пребили младеж в Пазарджик

ЕС приветства решението на КНДР да прекрати ядрените си и ракетни изпитания

Раненият от бомбичка полицай: От разпръсналите се стъкла пострада роговицата на окото ми, необходим е по-висок контрол

Горанов: Оптимист съм, че предложението за дълг ще мине

Оптимист съм, че предложението за дълг ще мине. Имаме добра комуникация с всички партньори с правителството. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов, съобщи БГНЕС.

Преди това Горанов проведе среща с ПГ на Патриотичния фронт. “Комуникацията с ПФ е много по-добра след днешния разговор”, каза той и добави, че патриотите поискали аргументи за размера на сумата на дълга.

“Ако не получим подкрепа, няма да може да си плащаме сметките. Ако държавата не си осигури механизъм да си плаща сметките, тя няма да може да си ги плаща. Сборът на дефицита плюс дълга, който трябва да се рефинансира е 9 млрд. евро, аз предлагам 8 млрд. лв.”, каза той.

Относно това, че някои от партньорите очаквали част от тази сума да се използва за инвестиции, Горанов посочи, че всяка година бюджетът е около 30 млрд. лв. и голяма част от него се използва за инвестиции.

По повод на това дали вече има повторни суми, като вече изплатени падежи, заложени за дълга, Горанов отвърна лаконично, че нито един, който е правил емисия не се изказва, всички други, които не са го правили, да продължават да го правят. Никоя държава не участва сама, а използва банки за посредници при емитирането на дълг, коментира финансовият министър.

Горанов посочи, че вече е говорил с БСП по темата за дълга.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.