„Ислямски джихад“ заплаши да извърши бомбени атаки над Тел Авив, ако насилието в Газа не спре

Вашингтон може да наложи 25% мито върху вноса на автомобили в САЩ, защото повечето производители използват стомана от Китай

Мей смята да предложи на ЕС споразумение за втори преходен период след Брекзит

ООН изключи от санкциите севернокорейската делегация, която ще пътува до Сингапур за срещата с Тръмп

Четирима загинали и 15 ранени при самоубийствен атентат в Багдад

Зам.-вътрешният министър на КНДР: Дали САЩ ще се срещнат с нас или ще се сблъскаме в ядрен двубой зависи от поведението им

Двама души загинаха и 18 бяха ранени при дерайлиране на влак след удар с ТИР в Италия

Майк Помпео: САЩ ще настоява КНДР да се разоръжи, преди да получи икономическо облекчение

Празник на буквите пред НДК

Коалицията, водена от САЩ, удари сирийски военни бази

Иран обяви седем условия към Европа за запазване на ядреното споразумение

На 24 май честваме деня на славянската писменост

„Левски“ убедителен срещу Илиан Илиев

Управията в правосъдието

На 24 май 2018 да почерпят

Детеубиецът Пламен Йоргов не е помилван, обявиха от президентството

Във връзка с публикации в пресата и електронни сайтове, в които се твърди, че с президентски указ е помилван осъденият Пламен Йоргов, прессекретариатът на държавния глава заявява, че информацията в статиите категорично не отговаря на истината.

Пламен Йоргов продължава да изтърпява наказанието доживотен затвор без замяна, което търпи от 1999 г., когато с президентски указ смъртното му наказание е заменено с нововъведеното в правната ни система ново най-тежко наказание – доживотен затвор без замяна. Оттогава осъденият е подавал многократно молби за помилване към различни вицепрезиденти, всички решени с отказ. Настоящата Комисия по помилването е разгледала общо пет негови молби. Последната е отхвърлена през септември 2013 г. Оттогава не е постъпвала молба за помилването на този осъден.

Комисията по помилването заявява, че подробна информация за помилването и непомилването на осъдени лица се намира на нейната електронна страница и в периодичните отчети за нейната работа. Това са официалните източници на информация по тези въпроси, както и официалните изявления вицепрезидента и на председателя на Комисията.

Когато е издаден указ за помилване, Комисията го оповестява в отчета си, като сочи номера на указа, датата на издаването му, мотивите си да предложи осъдения да бъде помилван, обстоятелствата около извършеното от него престъпление и развитието му в хода на изтърпяване на наказанието. Видно от отчетите на Комисията, продължителността на изтърпяване на едно наказание не е било считано никога за мотив за помилване.

Предстои да излезе годишният доклад за дейността на Комисията за третата мандатна година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.