Трупът на баща на съдия изплува в язовир, досъдебното производство е за убийство (обзор)

Трупът на изчезналия баща на съдийката Геновева Николаева беше открит в язовир „Мелницата”, който е на метри от дома му в град Завет. На тялото на 75-годишния Николай Димитров се натъкнал рибар в неделя по обед.

Пенсионерът изчезна на 26 декември м. г. Тогава той бил сам в дома си. При огледа полицаи открили в дома му следи от борба, кръв и разхвърляни мебели. Веднага започнало издирването на Димитров, използвани били и полицейски кучета. Язовир “Мелницата” също бил оглеждан много пъти. Дни след мистериозното изчезване на възрастния човек негови съграждани предположиха, че може да е станал жертва на пиянска компания, защото мъжът бил прочут майстор винар и по празниците много хора искали да си купят от неговата продукция.

Николай Димитров и съпругата му имат една дъщеря, която е съдия в гражданското отделение на Софийския градски съд. Притеснена, че по издирването на баща й няма напредък, тя и майка й обявиха чрез полицията, че дават парично възнаграждение срещу достоверна информация по случая. От прокуратурата тогава отрекоха изчезването на мъжа да има връзка с работата на дъщеря му като магистрат.

Вчера плъзнаха слухове, че трупът му бил в чувал, както и че за тялото му били вързани тежести. Местните хора обаче опровергаха тези версии. От полицията и прокуратурата отказаха подробности по случая. Окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов заяви, че заради дългия престой на тялото във водата заключението от аутопсията вероятно ще се забави.

По случая се води досъдебно производство за убийство, казаха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини