Румен Петков: Мислех, че целувката ми с Цецка Цачева ще остане ненадмината

"Мислех си, че моята целувка с Цецка Цачева ще остане ненадмината, но след тази между Лютви Местан и Сергей Станишев на Орлов мост си промених мнението. Сега обаче Бойко Борисов и Татяна Дончева надминаха всички", това каза депутатът от АБВ Румен Петков пред БНТ. И добави, че не ревнува.

Според Румен Петков политиката на референдумите трябва да е част от ежедневието и е хубаво, че президентът подкрепи този за мажоритарния вот. Депутатът от АБВ добави, че на предстоящите през есента местни избори партията му е предложила в Добрич и региона да се проведе референдум за добива на шистов газ. Петков подчерта, че допитването за „Белене" е било много тежък удар по референдумите. "БСП си позволи да използва хората. Това ще ги демотивира", посочи той.

"Мисля, че всички ще подкрепят идеята на АБВ за мажоритарния вот", каза още Петков. Той коментира и намерението на кабинета да тегли нов заем. По думите му никой няма съмнение, че трябва да се покрие старото задължение, но подчерта, че не може такива стратегически решения да се подават в 6 без 5, без обяснения. Той беше категоричен, че точката за дълга трябва да се изтегли от дневния ред през тази седмица и да се намери балансираното решение.

„На предстоящите местни избори, трябва да дадем възможност за излияния в някои от регионите на хората, които могат да бъдат подложени на решения със стратегическо влияние в средносрочна и дългосрочна перспектива. Например, ще предложим в Добрич референдум за добива на шистов газ”, заяви Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини