Лукарски: Сега е моментът за теглене на заем, финансовите пазари са най-благоприятни

Необходимостта от теглене на нов дълг защити в студиото пред БНТ министърът на икономиката Божидар Лукарски. Той изрази надежда коалиционните партньори да подкрепят проекта.

По думите му сега е моментът за теглене на заем, защото финансовите пазари в момента са най-благоприятни. И парите ще спомогнат за рефинансиране на стари задължения и стимулиране на икономиката.

" Факт е, че един от проблемите, за които и колегата Горанов се извини е, че не беше достатъчно добре проведен дебатът и аргументите по отношение, дали, кога и как трябва да се тегли този дълг. Определено този дълг рефинансира едни огромни стари задлъжения, чийто падеж е тази година, определено мога да кажа, че сега е времето за теглене на такъв дълг, понеже финансовите пазари, не само европейски, но и световни са най-благоприятни, коментира икономическият министър. 

Това не беше представено най-благоприятно пред коалиционните партниьори. Аз разбирам тяхното възмощение. Пак казвам министър Горанов се извини, много джентълменски, аз се надявам колегите да подкрепят този дълг. Наша грешка беше, че ние превърнахме един такъв полезен финансов инструмент в най-силното оръжие за опозицията срещу правителството от началото на управлението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини