Военният министър: Неудобно ми е, срам ме е от това, което се е случвало във ВМА

И други фирми са ужилили ВМА с неизгодни договори и са действали на територията на болницата, благодарение на апаратурата на здравното заведение. Това разкри пред bTV военният министър Николай Ненчев след като се разбра, че на територията на кожната клиника работи частната "Дерма Прим", която е на 84% собственост на проф. Мирослава Кадурина.

"Става въпрос за фирмите, които са доставяли храната и фирми за чистота. Във ВМА порционът на ден беше 14 лева, а за сравнение същият е 3,50 лв. в Пирогов", обясни министърът и допълни, че друга фирма пък е използвала скенерите на болницата за частни нужди.

"Благодарение на прекратени договори на болницата са спестени 27 милиона лева", посочи Ненчев и похвали новия шеф проф. Николай Петров. Военният министър призна, че му е неудобно да говори за тези неща и дори каза, че се срамува от тях.

Вчера Ненчев е издал заповед до Николай Петров, с която му нарежда да ограничи дейността на клиниката "Дерма Прим" на територията на болницата. "Вчера имах разговор с ръководителката на одитния екип - констатирани са много тежки нарушения и просто безумия", разкри още Ненчев. Той допълни, че е обикалял клиниките и знае за драстичните разлики в стандарта им. Например разликата между между кожната клиника и клиниката по "Уши, нос, гърло". "Колко от военните са си опъвали бръчките?", попитаха министъра водещите, като посочиха, че оборудването в кожната клиника е било нелепо на фона на липсващите слухови апарати за деца, например.

"Наистина не знам кой какво е правил, но нека прокуратурата да се произнесе", посочи Ненчев, който се явява принципал на болницата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини