Украйна гарантира обучението на български език на сънародниците ни

Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли

Обсебени ли са три цигулки и виолончело за 30 млн. долара? “Страдивариус” ,“Гуарнери”, „Джофредо Каппа” и “Гофрилер”, купени по времето на Людмила Живкова, над 30 г. са в едни и същи музиканти

Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

Най-малко 10 човека са в неизвестност след порой в израелската пустиня Негев

Министерството на културата: В Класическата гимназия няма следи от азбест

В Класическата гимназия няма и следи от азбест, съобщиха от пресцентъра на Министерство на културата във връзка с въпроси на журналисти и запитвания на родители, дали е установено наличие на азбестови влакна в стени и помещения на сградата на Националната гимназия за древни езици и култури “Константин Кирил Философ” на ул. “Баба” в столичния квартал “Модерно предградие”.

Според резултатите от извършените изследвания и анализ на прахови проби било видно, че в ремонтираната с европейско финансиране училищна сграда няма каквито и да е следи от азбест.

Анализите на прахови проби от въздуха в помещенията били извършени от експерти в специализираната дирекция „Аналитични лабораторни дейности” на Национален център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА).

Резултатите от измерванията и заключенията на експертите от Национален център по обществено здраве и анализи са публикувани и на сайта на Министерството на културата.

В момента преподавателският колектив и ръководството на Националната гимназия за древни езици и култури “Константин Кирил Философ” (НГДЕК) подготвят предстоящото поетапно възобновяване на учебния процес в реновираната с европейски средства сграда на училището на ул. “Баба”.

Със съдействието на Столична община сградата на бившето 13-то основно училище на ул. „Св. Св. Кирил и Методий” № 63 до Женския пазар ще се запази като филиал на Класическата гимназия. Както вече бе съобщено, в него ще се провежда профилираното обучение на учениците от 11-ти и 12-ти клас на НГДЕК, а целта е да се използва пълноценно и капацитетът на преподавателите от СУ „Св. Климент Охридски” и от БАН.

Филиалът на ул. „Св. Св. Кирил и Методий” дава възможност в перспектива да се пристъпи и към въвеждане на по-ранен прием на ученици в престижното учебно заведение, с оглед на засиления интерес към класическото хуманитарно образование.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.