Евродепутатът Андрей Новаков: ЕС дава 1,3 млрд. евро да се справим с двойния стандарт при храните

Въвеждат екостикери за автомобилите Замърсяващите коли няма да бъдат допускани в центъра на София

Получаваме прогнози за третата пенсия

Иззеха над 200 кг месо заради риск от африканска чума на Дунав мост

Най-големите партии в Македония се разбраха за служебно правителство и референдум

Махат здравни каси от 22 града Болниците ще ни лекуват с най-евтините медикаменти

Как да прилагам GDPR, ако във фирмата ми има синдикати

Бошняците в Санджак не признават Вучич за президент и Бърнабич за премиер

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 24 юли 2018

ГЕРБ оттегля предложението си за бандерол на кеговете бира

Кола се заби в автобусна спирка в Пловдив, няма пострадали

Добрите хотели с етикет за качество Министерството на туризма ще ги рекламира

Зам.-здравен министър Светлана Йорданова: Хората с тежки увреждания ще бъдат осигурени

Катаджия в схема за измами с коли (обзор) Използвали фалшиви документи, за да вземат возила под наем

Две инсталации ще наследят Бронзовата къща “Московска” 33 дава 100 хил. лв. за проекта

Министерството на културата: В Класическата гимназия няма следи от азбест

В Класическата гимназия няма и следи от азбест, съобщиха от пресцентъра на Министерство на културата във връзка с въпроси на журналисти и запитвания на родители, дали е установено наличие на азбестови влакна в стени и помещения на сградата на Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ“ на ул. „Баба“ в столичния квартал „Модерно предградие“.

Според резултатите от извършените изследвания и анализ на прахови проби било видно, че в ремонтираната с европейско финансиране училищна сграда няма каквито и да е следи от азбест.

Анализите на прахови проби от въздуха в помещенията били извършени от експерти в специализираната дирекция „Аналитични лабораторни дейности” на Национален център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА).

Резултатите от измерванията и заключенията на експертите от Национален център по обществено здраве и анализи са публикувани и на сайта на Министерството на културата.

В момента преподавателският колектив и ръководството на Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ“ (НГДЕК) подготвят предстоящото поетапно възобновяване на учебния процес в реновираната с европейски средства сграда на училището на ул. „Баба“.

Със съдействието на Столична община сградата на бившето 13-то основно училище на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 63 до Женския пазар ще се запази като филиал на Класическата гимназия. Както вече бе съобщено, в него ще се провежда профилираното обучение на учениците от 11-ти и 12-ти клас на НГДЕК, а целта е да се използва пълноценно и капацитетът на преподавателите от СУ „Св. Климент Охридски” и от БАН.

Филиалът на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ дава възможност в перспектива да се пристъпи и към въвеждане на по-ранен прием на ученици в престижното учебно заведение, с оглед на засиления интерес към класическото хуманитарно образование.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.