Най-скъпият Rolls-Royce радва първо англичаните Тръгнаха първите 8 екземпляра от SUV модела Cullinan

Трафикът се осъществява нормално през проходите Шипка и Петрохан при зимни условия

Ново фентъзи от Дж. К. Роулинг „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд” е хитът на седмицата

Фандъкова: Решението за оставката на Симеонов е добро, но да не забравяме, че ситуацията е предизборна

Красимир Каракачанов: Правителството е стабилно и след оставката на Валери Симеонов

60-годишен мъж загина на място, след като навлезе в насрещното и се сблъска с камион край Аксаково

Майките на деца с увреждания след оставката на Валери Симеонов: Продължаваме с протестите, докато не се изпълнят исканията за реформа

Цветан Цветанов: Оставката на Валери Симеонов не ме изненада Няма риск за голямата коалиция, заяви зам.-председателят на ГЕРБ

Биляна Дудова, световна вицешампионка и двукратна №1 в Европа по борба: След една загуба се появи гладът за победи

Срещат ли се все още красиви мъже?

Сергей Лавров: Западът упорито се опитва да превърне Балканите в плацдарм срещу Русия

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Отбелязваме Световния ден на недоносените деца

Дейвид Дейвис: Проектът за споразумение по Брекзит на Тереза Мей няма да получи одобрението на парламента на Обединеното кралство

Откриха изчезналата преди година аржентинска подводница „Сан Хуан” На борда й имаше 44 души екипаж

Министерството на културата: В Класическата гимназия няма следи от азбест

В Класическата гимназия няма и следи от азбест, съобщиха от пресцентъра на Министерство на културата във връзка с въпроси на журналисти и запитвания на родители, дали е установено наличие на азбестови влакна в стени и помещения на сградата на Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ“ на ул. „Баба“ в столичния квартал „Модерно предградие“.

Според резултатите от извършените изследвания и анализ на прахови проби било видно, че в ремонтираната с европейско финансиране училищна сграда няма каквито и да е следи от азбест.

Анализите на прахови проби от въздуха в помещенията били извършени от експерти в специализираната дирекция „Аналитични лабораторни дейности” на Национален център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА).

Резултатите от измерванията и заключенията на експертите от Национален център по обществено здраве и анализи са публикувани и на сайта на Министерството на културата.

В момента преподавателският колектив и ръководството на Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ“ (НГДЕК) подготвят предстоящото поетапно възобновяване на учебния процес в реновираната с европейски средства сграда на училището на ул. „Баба“.

Със съдействието на Столична община сградата на бившето 13-то основно училище на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 63 до Женския пазар ще се запази като филиал на Класическата гимназия. Както вече бе съобщено, в него ще се провежда профилираното обучение на учениците от 11-ти и 12-ти клас на НГДЕК, а целта е да се използва пълноценно и капацитетът на преподавателите от СУ „Св. Климент Охридски” и от БАН.

Филиалът на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ дава възможност в перспектива да се пристъпи и към въвеждане на по-ранен прием на ученици в престижното учебно заведение, с оглед на засиления интерес към класическото хуманитарно образование.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.