Плевнелиев няма да налага вето върху ратификацията на новия дълг

Не обмислям налагане на вето. Не може да се прави паралел между ситуацията с връщането на бюджета на правителството "Орешарски" и днешното решение. Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, съобщи Фокус.

"Изпитвам задоволство от може би финала на днешния дълъг парламентарен ден, защото обобщителните думи на представителите на различни политически сили показаха, че те осъзнаха колко е важно дебатът да бъде национално отговорен, а не излишно политизиран. Това, че беше намерено широко политическо съгласие с ясни аргументи и това, че министърът на финансите подробно разясни за какво става въпрос, в крайна сметка доведе до един логичен край", заяви Плевнелиев.

Той посочи, че иска да окуражи всички политически партии в българския парламент. "В последните 4 месеца сме свидетели на промяна. Тя е за добро. Излишното и безпринципно политическо противопоставяне като че ли отстъпва на по-качествен дебат в парламента", допълни Плевнелиев. По думите му, това, което се случи днес го прави оптимист и от гледна точка на много по-важни и тежки решения, които тепърва ще се взимат. "Става въпрос за неотложни реформи в България. Системи, които отдавна са неефективни, издънени и не добре работещи", каза още Росен Плевнелиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини