Ангел Найденов: Бих се радвал, ако Първанов се върне в БСП

Не знам дали Георги Първанов би се върнал в БСП. Това каза депутатът от червената партия Ангел Найденов пред ТВ7. На въпрос дали би се радвал, ако това се случи, Найденов отговори: Разбира се – ценя неговите качества. Той освен, че беше президент, има принос към развитието и авторитета на БСП. Той имаше роля в обединението на леви формации.

Според Ангел Найденов, в момента АБВ търпи най-сериозната криза с обявената оставка на лидера Първанов. Ако тази оставка действително се случи, това поставя под въпрос бъдещето на формацията. Първанов беше изключително искрен, когато каза, че е сериозна политическа грешка обратът в мнението на АБВ за дълга, добави Ангел Найденов.

"Тези партии, които подкрепиха взимането от заема от 16 млрд. лв., показа още веднъж, че сме били прави в нашата позиция. А ние от самото начало сме на една позиция", каза в сутрешния блок на БНТ евродепутатът от БСП Илияна Йотова.

"Ако Първанов не е начело на АБВ, просто няма АБВ", категорична е Илияна Йотова. Първановата партия останала елитарна партия. "В АБВ има два типа хора. Такива, които смятат, че Георги Първанов може да бъде техен водач. А другите са разочаровани от БСП", казва Йотова. Според нея много трудно хората на АБВ по места щели да разберат какво е накарало депутатите на Първанов да подкрепят тегленето на заема. Тя самата щяла да ги попита тези дни.

БСП все още не била готова за местните избори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини