Автоинструктор менте влиза в затвора

Менте инструктор от Търговище ще прекара следващите 8 месеца при строг режим в затвора, след като измами мераклия за шофьорска книжка и му взе 3740 лева.
Присъдата на измамника е издадена от Районния съд в Търговище след сключено споразумение.

45-годишният А. В. признал как е измамил А. А. (26 г.) от град Върбица и надлежно възстановил парите по фалшивата сделка с книжката.

От дадените му от магистратите 10 месеца затвор се приспада времето, в което измамникът е бил задържан в ареста.

26-годишният мъж, който попаднал в схемата на менте инструктора през октомври миналата година. Той бил на гурбет в чужбина и си дошъл у дома за кратък отпуск. Чул за инструктор в Търговище, който може да му уреди желания документ за правоспособност по “втория начин” срещу съответното заплащане, и се свързал с него по телефона.

Договорили се да му плати 1200 лв., които наивният младият мъж предал. Последвало искане за още 2000 лв., които също били дадени.

“Инструкторът” обаче звъннал с обяснението, че има проблем при уреждането на документа и са нужни още 3000 лв. Тогава мераклията да става шофьор се усетил и се обадил в полицията. “Инструкторът” бил задържан от служителите на реда при предаването на още 540 лева.

Оказало се, че А. В. има опит в измамите и няма никаква връзка с шофьорски курсове. При разплитането на случая са били използвани специални разузнавателни средства, които съдът разпореди да бъдат унищожени

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини