Радан Кънев: Борисов е прав, има ниска дисциплина на нашите депутати

Предварително знаехме, че ще има проблеми в мнозинството. При изготвянето на програмната декларация беше ясно, че по някои въпроси има несъгласие. Това се отнася особено за ПФ и АБВ, да не кажа в съвсем незначителна степен за РБ. Има нещо друго, което не мога да не отбележа, че Борисов е прав и има ниска дисциплина на нашите депутати. Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателя на ПГ на РБ Радан Кънев за срещата си вчера с премиера Бойко Борисов, цитиран от Фокус. „Време беше някой да го каже на толкова високо ниво, за да го чуят всички”, добави той.

Кънев призна, че името на Румяна Бъчварова за вътрешен министър е било коментирано на вчерашната им среща с премиера Борисов. „Благодаря на Бъчварова, че се съгласи, защото това беше несигурното вчера. Това е много силен знак за политическа отговорност от ПП ГЕРБ. Така прави в кризисна ситуация, а и крайно време беше България да има жена вътрешен министър”, коментира Радан Кънев.

Във връзка с това, че от Патриотичния фронт са останали недоволни, че не са присъствали на срещата, Кънев обясни, че не може да коментира този въпрос. „За мен предложението е на ГЕРБ и Борисов, не е имало между нас преговори кой да бъде вътрешния министър. Имаше от негова страна ангажимент, че ще е човек, който в сътрудничество с ДПС и модела „Кой” по никакъв начин не може да бъде подозиран”, каза още съпредседателя на ПГ Реформаторския блок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини