Уволниха шефа на бежанския лагер в Харманли (Обзор)

Уволнен е шефът на бежанския център в Харманли Марко Петров. Информацията за това е качена в сайта на Държавната агенция за бежанците (ДАБ). На дузпата е заложен и оглавяващият лагера в Пъстрогор Георги Марков.

Петров е сменен на 27 януари, но заповедта за това е качена месец по-късно. Предстои провеждането на конкурс за длъжността. Комисия на ДАБ извърши проверки в двата лагера. Заради констатирани нарушения ще бъде уволнен и началникът на центъра в Пъстрогор - Георги Марков, твърдят информирани.

Според инспекцията Марков бил виновен за допуснати слабости в организацията на работа, за които отговорност носило и ръководството. Подобни били констатациите и за Харманли.
В информацията, публикувана на сайта на ДАБ пише също, че Марко Петров не бил открит на домашния си адрес, за да му връчат съобщението за неговото махане.

"От медиите научих, че съм отстранен. Уволнението ми е на политическа основа. Не е сериозно да се твърди, че не съм бил открит у дома. Всеки ден говоря по телефона с председателя на Агенцията за бежанците Никола Казаков и със заместниците му", заяви вчера пред "Труд" Петров. Той прогнозира, че в скоро време ще бъде освободен и колегата му от Пъстрогор, който бил в момента в болнични.

"Аз също съм в болнични от 19 януари т.г. Въпреки това, първата ми заповед за уволнение беше пусната на следващия ден 20 януари 2015 г. Най-накрая я официализираха на 27 януари", коментира бившият полковник от българската армия.

През 2014 г. той наследи шефския пост в харманлийския център от Йордан Маринов. "Тогава той ми каза, че няма да се върне и пари да му дават. Сега обаче стана ясно, че ще върнат него, стига да има законово основание и самият Маринов се е съгласил. От ГЕРБ искали това", заключи Марко Петров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини