Пенсионер пребит до смърт заради забележка в центъра на Правец

64-годишен мъж бе пребит до смърт в центъра на Правец след забележка. След бързи действия на криминалисти от ОДМВР-София нападателите били задържани - двама младежи на 15 и 18 години.

Кръвопролитието станало към 18,40 ч в петък. Според местни хора Стоян Николов бил в заведение в центъра. На път за вкъщи видял две групи младежи да се бият. Той им направил забележка и се опитал да ги разтърве. После отново поел към дома си. Изведнъж обаче бил нападнат в гръб. Последвали удари, при които пенсионерът паднал на земята в безпомощно състояние. Повикани били полицаи и лекари, но Стоян Николов издъхнал. Служители на реда обградили района и заловили четирима младежи, които участвали в нападението. По време на разследването станало ясно, че двама от тях са извършителите на престъплението. Повдигнато им е обвинение за убийство и те са вкарани в ареста за 72 часа.

Местните хора твърдят, че нападателите са роми. Заради това вчера в Правец започна подписка за изселването им от града. Съседи на убития разказаха, че той бил от Козлодуй и преди години се заселил в Правец. Имал двама синове. „Беше много добър и културен човек. Винаги помагаше с каквото може”, разказаха негови познати пред сайта „Балканец”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини