На 17 юли 2018 да почерпят

Вижте Илиана Раева по бански (МНОГО СНИМКИ)

Джон Маккейн: Пресконференцията на Тръмп с Путин беше срам

Пловдив посрещна частица от мощите на свети апостол Андрей Първозвани

Москва скастри Заев заради твърденията му за руска намеса в протестите в Македония

Александра Митева, БАБХ: Наличието на чума бе установено на 23 юни и потвърдено от френска лаборатория

Кметът поздрави бургаски спортисти

Нов данък „Градушка” удря цените на масовите застраховки

Тръмп – Путин, четири часа, които могат да променят света (обзор)

МОН въвежда промени в датите на изпитите след 7-ми клас и ваканциите

Предлагат стандарт „планински продукт“ Обсъждат данъчни стимули за определени региони

Вижте НА ЖИВО как Франция посреща шампионите си (ВИДЕО)

С акции погват травеститите на бул. „Христо Ботев“ в София Столичната община няма да глобява за качване с колело по бордюр

Затягат граничния контрол заради чумата (обзор) АПИ ежедневно ще почиства пътя преди контролните пунктове

Румен Порожанов: Чума наистина има и тя е потвърдена с всички лабораторни проби

Кризисният щаб в МО и Центърът на НАТО следят обстановката в страната

Кризисният щаб в Министерството на отбраната, създаден със заповед на министър Николай Ненчев и с ръководител началника на политическия кабинет Илия Налбантов, продължава да следи обстановката в страната, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Във връзка с усложнените зимни условия, през почивните дни в Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия (Crisis Management and Disaster Response Centre of Excellence – CMDR COE) е създадена работна група за анализ и прогностика. Работната група поддържа постоянна връзка с компетентните институции в страната с цел – прогнозиране на обстановката в следващите седмици и набелязване на адекватни мерки за преодоляване на последиците. През последните три денонощия военнослужещи от Българската армия оказваха помощ на населението в Родопите, където ситуацията е най-усложнена заради обилните снегове, и в много общини е обявено бедствено положение. Военнослужещи от Българската армия се включиха при оказването на помощ на бедстващи хора, закъсали по пътищата, разчистване на пътни артерии, осигуряване на достъп на аварийните групи за възстановяването на електрозахранването в засегнатите населени места и др. В засегнатите райони, предимно в областите Смолян, Кърджали, Хасково, Пловдив – област и Пазарджик, военнослужещите поддържат връзка с областните кризисни щабове и докладват лично на министъра на отбраната Николай Ненчев. Военнослужещи от военно формирование 28330 – Смолян, с командир подполковник Димитър Кацаров, продължават да помагат на бедстващото население в област Смолян. Военнослужещи разчистват пътя и осигуряват достъп до психодинспансера в града. Друга група от военнослужещи с техника пробиват пътя до село Стража, община Смолян, до което от три дни няма никакъв достъп. Военнослужещи продължават да почистват и поддържат пътя Смолян – Пампорово, с роторен снегорин. Военното формирование в Смолян има готовност да предостави още военнослужещи, както и 2 броя ЗИЛ-131 за превозване на хранителни продукти за нуждите на населението в общината. Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово с високопроходима техника имат готовност да окажат съдействие на жителите на село Манастир, община Лъки, област Пловдив, които пети ден са откъснати от света. Военнослужещите са в готовност да доставят всичко необходимо на населението. Бригаден генерал Димитър Шивиков, командир на военното формирование, е в непрекъсната връзка с министъра на отбраната Николай Ненчев и го информира за актуалните промени в обстановката.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.