Съдии от Хасково и София 3 дни в снежен капан

Трети ден в снежен капан бяха петима магистрати от Хасковския районен съд, заедно с 10 секретарки и деловодителки. Те отишли за една нощувка на тийм билдинг в петък в хотелския комплекс "Планински изглед" в Източните Родопи край село Ябълковец, община Ардино.

Там са половината от районните магистрати. Това са съдиите Павлина Господинова, Нели Иванова, Мартин Кючуков, Петър Вунов и младши магистратът Недялко Паталов. В събота сутринта цялата кърджалийска област осъмна в бедствено положение. Хасковлиите не могли да тръгнат заради големите преспи сняг и съборените дървета в района. Междувременно свършило горивото за аварийния агрегат и комплексът останал без ток.

"На три пъти огнеборци са доставяли, мъкнейки на ръце туби по 16 км през преспите, нафта за агрегата на комплекса", коментира председателят на Хасковския окръжен съд Миглена Тянкова. Тя подчерта, че е в постоянна връзка с колегите си и с кризисния щаб. В "Планински изглед", освен хасковлиите има софийска група. Заедно с персонала общо блокираните там са 50 човека. Към 15,30 часа спасителните екипи достигнали на 3 км от Ардино, където има родилки и нуждаещи се от хемодиализа. В общинския център нямало и храна.

След като бъде помогнато на Ардино и Ябълковец, мощна роторна машина ще бъде пратгена към 3-километровия черен път за хотелския комплекс. Теренът е затрупан от двуметрови преспи и е преграден допълнително от паднали 40 дървета.

"Делата на бедстващите магистрати са разпределени на техните останали в Хасково колеги. Няма прпоблем с работата на Темида", допълни още съдия Тянкова

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини