Изчезналата полякиня се обесила на дърво

10-годишно българче ранено при мафиотска стрелба в Калабрия Детето било ранено в корема, но не е с опасност за живота

Израел осигури евакуацията на близо 800 души от сирийската гражданска организация „Белите каски“

Велико Търново се превърна в световна столица на карнавала (СНИМКИ)

Теди Бургазлиева на крилете на любовта Миската с прочувствен пост за съпруга си Симеон

Горя къща с работилница за разфасоване на автомобили в Търновско

Крум Зарков: „Визия за България” надхвърля мандатността, предлага нова политика Ключовият ни проблем е, че много хора живеят с малко пари, а малко хора с много

Цветан Цветанов откри реконструирани и рехабилитирани улици и междублокови пространства в Казанлък (СНИМКИ)

Водолази извадиха тялото на удавен в Янтра рибар

Полицаи изведоха протестиращите в Шарково От днес е обявена карантинна зона в Ямболско заради огнищата на чума

Вулканът Килауеа продължава да изригва

Иранският президент Рохани предупреди Тръмп „да не дърпа лъва за опашката“

Спипаха яхта с два тона кокаин за 400 млн. евро (СНИМКИ И ВИДЕО)

Кралят на чудовищата се връща Новият филм за “Годзила” набира скорост

НВУ обяви 60 свободни места за студенти

Протестърските глезотии по "класически"

Министерството на културата е прекалено търпеливо с НГДЕК

Мине, не мине време и на разтерзаното от рой несгоди общество се налага да понася и глезотиите на гимназисти от НГДЕК (класическата гимназия) и любящите им родители. Дни наред медии и социални мрежи коментират пуническите битки, свързани с географското положение на училището. Единият лагер с истерично настървение се опитва да запази досегашното (временно) местоположение на гимназията в центъра на София – сградата на 13-о СОУ. Другият приветства завръщането й в кв. „Модерно предградие“, където се намира собствената й прясно ремонтирана и благоустроена с евросредства (2,2 млн. лв.)сграда.

Какви са аргументите (по-точно капризите) на „центристите“:

Сградата на ул. „Баба“ в предградието била опасна, съдържала азбест. Експертизите обаче показват, че при строителството са спазени наличните директиви на ЕС. Значи заплахата от радиационно облъчване отпада. Но остават други сериозни опасения: напаст от коне и кучета в района, отколе обитаван и от ромско население. Тук възниква недоумението – животинската популация за период от година и половина (толкова трае ремонтът) ли се е развъдила, или си е отпреди? В краткия промеждутък от време какво зароди такава нетърпимост към животните?

Стигаме и до недопустим за европейския гражданин дискриминационен момент. Проектът на ЕС предвиждал интеграция на 30% роми в класическата гимназия. О, ужас! Елитните галеници рамо до рамо с циганета! Само че и това се оказва димка.

В проектния документ се посочва, че ромите са 30% от населението на областта, а не че такъв процент ще посещава светая светих.

Особено недоумение буди аргументът, че местоположението в „културния исторически“ център (Женският пазар бил културен център, пък ние да не знаем) гарантирало висок прием на умни и способни деца и преподаватели от СУ и БАН. Откога университетските преподаватели престанаха да напускат очертанията на центъра? Вече не преподават ли в университети из цялата страна, каквато е практиката от десетки години? А колко от поканените преподаватели са отказвали ангажимент, понеже училището е извън периметъра на жълтия паваж?

Ако останела гимназията в центъра, се очаквал наплив от умни и способни деца. А тия, дето бият път до италианското училище в Горна баня, тъпи и негодни ли са? Ами нали, ако всички елитни училища поискат местожителство в центъра, ще се наложи да разквартироваме парламента, президентството и всички министерства по вилните зони. Не че те биха имали против, но нейсе.

Впрочем Министерството на културата е пропищяло от протестърските уйдурми на самозабравили се „класически“ родители и техните галеници. Та се стигна до унизителното положение да праща молитвено писмо до лидерите на Реформаторския блок да озаптят своите хора, щото такива се оказали флагманите на „класическата революция“. Впрочем на тия господа кога им хвърлиха пъпа в Елисейския дворец, че не видяхме?

Културното министерство има всички законови основания да удари с юмрук по масата на преговорите. Какво чака?

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.