Откриха 30-годишен мъж с огнестрелна рана в главата в Бургас Пострадалият е настанен в болница с опасност за живота

ИДИЛ заплаши, че ще напада изборни секции на парламентарния вот в Ирак

Ангел Кунчев: Около 15-25% от децата у нас са с наднормено тегло

Ремонт на пътния възел при Околовръстното и бул. „България“

С опасност за живота е блъснатата от автобус възрастна жена в Пазарджик

Здравните министри от ЕС се събират на неформално заседание в НДК

Затвярят 15 км от магистрала “Струма” край Дупница Определен е обходен маршрут

Обявяват присъдата на парижкия атентатор Салах Абдеслам

Генералният секретар на ООН: Съветът за сигурност не може да реши международните проблеми в сегашния си вид

Южна Корея спира да облъчва Севера с пропаганда

Вечеря изненада за Макрон в САЩ Френският президент пристига във Вашингтон днес

МВФ прие нови правила за оценяване на корупцията

Франция засилва граничния контрол в южните Алпи

И днес ще е топло и слънчево

The Times: Годеникът на Юлия Скрипал се оказа руски агент Степан Викеев изчезна от социалните мрежи, не отговаря и на обажданията й

Протестърските глезотии по "класически"

Министерството на културата е прекалено търпеливо с НГДЕК

Мине, не мине време и на разтерзаното от рой несгоди общество се налага да понася и глезотиите на гимназисти от НГДЕК (класическата гимназия) и любящите им родители. Дни наред медии и социални мрежи коментират пуническите битки, свързани с географското положение на училището. Единият лагер с истерично настървение се опитва да запази досегашното (временно) местоположение на гимназията в центъра на София – сградата на 13-о СОУ. Другият приветства завръщането й в кв. “Модерно предградие”, където се намира собствената й прясно ремонтирана и благоустроена с евросредства (2,2 млн. лв.)сграда.

Какви са аргументите (по-точно капризите) на “центристите”:

Сградата на ул. “Баба” в предградието била опасна, съдържала азбест. Експертизите обаче показват, че при строителството са спазени наличните директиви на ЕС. Значи заплахата от радиационно облъчване отпада. Но остават други сериозни опасения: напаст от коне и кучета в района, отколе обитаван и от ромско население. Тук възниква недоумението – животинската популация за период от година и половина (толкова трае ремонтът) ли се е развъдила, или си е отпреди? В краткия промеждутък от време какво зароди такава нетърпимост към животните?

Стигаме и до недопустим за европейския гражданин дискриминационен момент. Проектът на ЕС предвиждал интеграция на 30% роми в класическата гимназия. О, ужас! Елитните галеници рамо до рамо с циганета! Само че и това се оказва димка.

В проектния документ се посочва, че ромите са 30% от населението на областта, а не че такъв процент ще посещава светая светих.

Особено недоумение буди аргументът, че местоположението в “културния исторически” център (Женският пазар бил културен център, пък ние да не знаем) гарантирало висок прием на умни и способни деца и преподаватели от СУ и БАН. Откога университетските преподаватели престанаха да напускат очертанията на центъра? Вече не преподават ли в университети из цялата страна, каквато е практиката от десетки години? А колко от поканените преподаватели са отказвали ангажимент, понеже училището е извън периметъра на жълтия паваж?

Ако останела гимназията в центъра, се очаквал наплив от умни и способни деца. А тия, дето бият път до италианското училище в Горна баня, тъпи и негодни ли са? Ами нали, ако всички елитни училища поискат местожителство в центъра, ще се наложи да разквартироваме парламента, президентството и всички министерства по вилните зони. Не че те биха имали против, но нейсе.

Впрочем Министерството на културата е пропищяло от протестърските уйдурми на самозабравили се “класически” родители и техните галеници. Та се стигна до унизителното положение да праща молитвено писмо до лидерите на Реформаторския блок да озаптят своите хора, щото такива се оказали флагманите на “класическата революция”. Впрочем на тия господа кога им хвърлиха пъпа в Елисейския дворец, че не видяхме?

Културното министерство има всички законови основания да удари с юмрук по масата на преговорите. Какво чака?

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.