„Левски“ затъва финансово

Пет неща, които Първа лига да взаимства от Мондиала

На 20 юли 2018 да почерпят

Автоиндустрията в САЩ призова Тръмп да не налага мита върху вноса на коли

Муслин и Янкович отпадат като вариант за „Левски“

1700 незаети места останаха в софийските гимназии

Новият британски министър за Брекзит иска по-интензивни преговори с ЕС

Творчески терминал „България – Израел” Този нов културен формат е продължение на фестивала „Българска душа на Святата земя”

Кнесетът прие спорен закон, даващ право на самоопределение само на евреите

Погазват се правата на психично болните

Учени регистрираха нова сеизмична активност край вулкана Етна

Сменяме валидните винетки с електронни Общините искат 20% от таксите

Борисов пред „Известия“: Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно

Нараства броят на заразените със Западнонилски вирус в Гърция

Избили на сляпо животните в Странджа Не е установен дори щамът на болестта

Бременна заклещена в преспите край Хасково преди термина й

Бременна в 9-ия месец хасковлийка е на път да роди в преспите на вилната зона Куба в Хасково, след като снегът направи непроходими улиците във вилната зона.

Ден преди термина си, 26-годишната Невена не може да отиде до родилното, нито акушери могат да дойдат при нея, съобщава haskovo.net.

Натрупаната със сняг до колене улица е непристъпна за всяка линейка. В нея вече заседнала Лада Нива, която съпругът Радослав уговорил да откара жена му в болница. Бъдещият татко е обезумял.

С наближаването на датата за раждане се върнали с жена му от София, бягайки именно от снега. Дошли в петък и се настанили във вилната зона, където смятали да живеят и отглеждат детенцето си на спокойствие. Спокойното местенце обаче се оказало капан, от който няма измъкване.

От събота, 7-ми март, Радослав не спира да звъни на 112, линейки, пожарни и снегопочистващи фирми, за да разчистят пътя до неговата вила. Тя е само на 200-300 метра от една от най-големите хасковски улици „Св. св. Кирил и Методий“, но тази отсечка е абсолютно непроходима за колата му, както и за всички леки автомобили.

Нито един снегорин не минал, докато снегът натрупвал през уикенда. През това време техника на общинската фирма Екопрогрес бе впрегната по разчистването на главните улици и булеварди. В понеделник вече било късно, снегът натрупал до 50 сантиметра и дори главната улица в зоната станала сокак, свидетелстват многобройните съседи на Радослав. Той търсил и джипове – да ги наеме за да откарат жена му, но специално до дома му не искал да отиде никой. Макар че пътят до там е с асфалт. Но под половин метър сняг.

Обезумелият мъж днес се обърна към медиите за помощ, защото „детето ми ще се роди в преспите“. Не ще и да чуе жена му да върви пеш. Освен да затъне, може да се подхлъзне на заледения наклон и да стане дявол и половина. Наистина по пътя дори здрави и прави мъже залитаха като балерини.

За чест на Екопрогрес все пак трябва да се признае, че оттам взеха присърце молбата за помощ и изпратиха снегорин. Той успя да поизрови централната улица на вилната зона, но опитът му да пробие до жилището на бъдещата майка удари на камък. Или по-точно на бетон, след като широкото гребло повали два бетонни кола и телена ограда на съседен имот.

Машината дори заседна и успя да се измъкне с усилия, докато маневрираше на пространство като носна кърпичка между електрически стълбове и огради. Шофьорът логично се отказа, защото пътят бил прекалено тесен. „Не е тесен, като искат да си плащаме данъци и такси“, беснееше Радослав. Хората от гъсто населената вилна зона са в регулация и плащат същите данъци като останалите хасковлии от града. Но нямат нито улично осветление, нито дори контейнер за смет, нищо, че в Хасково се плаща една от най-високите такси за боклука в страната.

Към момента останалите битовизми не интересуват младото семейство. То е постигнало крехка договорка с гражданска защита – ако случайно Невена започне да ражда, дори през нощта, да изпратят високопроходимо УТВ, което да откара родилката до болницата или поне до чакащата на булеварда линейка. УТВ-то друса неистово, което въобще не е препоръчително за родилка, но другият начин е жената да се носи на ръце. Което в дълбокия сняг пък е невъзможно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.