Бременна заклещена в преспите край Хасково преди термина й

Бременна в 9-ия месец хасковлийка е на път да роди в преспите на вилната зона Куба в Хасково, след като снегът направи непроходими улиците във вилната зона.

Ден преди термина си, 26-годишната Невена не може да отиде до родилното, нито акушери могат да дойдат при нея, съобщава haskovo.net.

Натрупаната със сняг до колене улица е непристъпна за всяка линейка. В нея вече заседнала Лада Нива, която съпругът Радослав уговорил да откара жена му в болница. Бъдещият татко е обезумял.

С наближаването на датата за раждане се върнали с жена му от София, бягайки именно от снега. Дошли в петък и се настанили във вилната зона, където смятали да живеят и отглеждат детенцето си на спокойствие. Спокойното местенце обаче се оказало капан, от който няма измъкване.

От събота, 7-ми март, Радослав не спира да звъни на 112, линейки, пожарни и снегопочистващи фирми, за да разчистят пътя до неговата вила. Тя е само на 200-300 метра от една от най-големите хасковски улици „Св. св. Кирил и Методий“, но тази отсечка е абсолютно непроходима за колата му, както и за всички леки автомобили.

Нито един снегорин не минал, докато снегът натрупвал през уикенда. През това време техника на общинската фирма Екопрогрес бе впрегната по разчистването на главните улици и булеварди. В понеделник вече било късно, снегът натрупал до 50 сантиметра и дори главната улица в зоната станала сокак, свидетелстват многобройните съседи на Радослав. Той търсил и джипове - да ги наеме за да откарат жена му, но специално до дома му не искал да отиде никой. Макар че пътят до там е с асфалт. Но под половин метър сняг.

Обезумелият мъж днес се обърна към медиите за помощ, защото „детето ми ще се роди в преспите“. Не ще и да чуе жена му да върви пеш. Освен да затъне, може да се подхлъзне на заледения наклон и да стане дявол и половина. Наистина по пътя дори здрави и прави мъже залитаха като балерини.

За чест на Екопрогрес все пак трябва да се признае, че оттам взеха присърце молбата за помощ и изпратиха снегорин. Той успя да поизрови централната улица на вилната зона, но опитът му да пробие до жилището на бъдещата майка удари на камък. Или по-точно на бетон, след като широкото гребло повали два бетонни кола и телена ограда на съседен имот.

Машината дори заседна и успя да се измъкне с усилия, докато маневрираше на пространство като носна кърпичка между електрически стълбове и огради. Шофьорът логично се отказа, защото пътят бил прекалено тесен. „Не е тесен, като искат да си плащаме данъци и такси“, беснееше Радослав. Хората от гъсто населената вилна зона са в регулация и плащат същите данъци като останалите хасковлии от града. Но нямат нито улично осветление, нито дори контейнер за смет, нищо, че в Хасково се плаща една от най-високите такси за боклука в страната.

Към момента останалите битовизми не интересуват младото семейство. То е постигнало крехка договорка с гражданска защита - ако случайно Невена започне да ражда, дори през нощта, да изпратят високопроходимо УТВ, което да откара родилката до болницата или поне до чакащата на булеварда линейка. УТВ-то друса неистово, което въобще не е препоръчително за родилка, но другият начин е жената да се носи на ръце. Което в дълбокия сняг пък е невъзможно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини